Sancaktepe'de Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Sancaktepe'de Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye genelinde olduğu gibi Sancaktepe’de de törenlerle kutlandı.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Sancaktepe Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen muhteşem etkinlikle kutlandı. Sancaktepe'de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah Belediye Tören Alnında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü ile birlikte öğretmenlerin katıldığı sabahki etkinlik Anıta çelenk konulması ile sona erdi.

Ardından Samandıra Kültür Merkezine geçen katılımcılar, buradaki törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Öğretmenler Günü ile ilgili mesajlar ve şiirler okundu. Emekli öğretmenler ve genç öğretmenler adına konuşmalar yapıldı.   Emekli öğretmen Mehmet Yılmaz bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğinin önemine değinip öğretmenlerin bu gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem törene katılan öğretmenlere bire çanta ve isme özel ajanda hediye ederek bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 Gerçekleştirilen törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bir ülkenin gelişmesinde öğretmenlerin ve eğitimcilerin çok önemli sorumluluklar taşıdığını vurgulayarak, “En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimiz ülkemizin geleceğine ciddi katkı sağlamaktadırlar. Bizlerde onların bu mutlu günlerini düzenlediğimiz bu programla paylaşmak istedik ” dedi. Başkan Erdem, öğretmenlik mesleğinin yüce bir meslek olduğunu belirterek hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyeceğini söyledi. Erdem “ Bu mesleğin temeli sevgi ve fedakârlıktır. Fatihler, Yavuzlar, Mustafa Kemaller gibi birçok emsalsiz tarihi şahsiyetleri yetiştirenler ve yol gösterenler hep öğretmenler olmuştur.” dedi. Başkan Erdem sözlerini; “18 milyonu aşan öğrencimiz ve 600 binin üzerindeki öğretmenimizin tüm sorunlarına çözümler aramada işbirliği yapmalı,   geleceğimizi aydınlatacak projelere imza atmalıyız.  Öğretmenlerimize aileleri, çalışma arkadaşları ve öğrencileriyle daha mutlu, başarılı ve huzurlu günler diliyorum.” şeklinde tamamladı.

 Emekli olan öğretmenlere ve personele  "Hizmet Şeref Belgeleri" ve birer plaket takdim edildi. Programda ayrıca müzik öğretmeni Yeninur Ada halk müziği konseri verdi.

Programda stajyer öğretmenlerin Türk Bayrağı ile görev andını beraberce söylemeleri salonda heyecanlı ve duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2010, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17