2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi İstanbul'da Yapıldı

2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi İstanbul'da Yapıldı

2. Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye'nin ev sahipliğinde 12 komşu ülkeden 150 belediyenin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongreye TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Belediye Meclis Üyesi Gülseren Böyüktaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Planlama ve Kentsel Gelişim" temalı İkinci Avrasya Yerel Yönetimler Kongresi’nde  Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, İran, Gürcistan, Makedonya, Saraybosna, Moğolistan, Başkurdistan, Dağıstan, Lübnan ve Ürdün belediye başkanları yer aldı. Toplantıda Meclis Başkanı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, uluslararası katılımla gerçekleşen zirvenin,  kıtaları ve medeniyetleri buluşturan İstanbul'da yapılmasını çok anlamlı bulduğunu belirtti. Şahin, bu şehirler bizim olduğu kadar tüm insanlığın da ortak birikimidir. Birbirlerini zenginleştirmiş şehirlerin yöneticilerinin, birbirleriyle işbirliği içinde olduğunu görmek bizlere mutluluk veriyor. Avrasya coğrafyası sadece tarihi ve kültürel birikimiyle değil, zenginliğiyle de ön plana çıkıyor” dedi.

“Yerelde kazanılan birikimler çok önemli”

Devlet Bakanı Faruk Çelik de yerel yönetimlerin demokrasi okulu olduğunu ifade ederek, “Yerelde kazanılan birikimler küçümsenmemeli, yadsınmamalı. Sizler sizi seçmeyenlerin de, gönül vermeyenlerin de belediye başkanısınız. Dolayısıyla hizmetlerinizde ayrım yapma şansınız yok. Kentin tümüne hizmet götürmek durumundasınız” diye konuştu.

“Yerel yönetime fırsat veren ülkeler gelişiyor”

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, yerel yönetimlerin olanaklarını geliştiren ülkelerin gelişmeyi sağladığını belirterek, günümüzde şehirlerde yaşayan nüfusun arttığını, yaşanılan yüzyılın “şehirler” ve “şehirlilik” kavramları etrafında toplandığını kaydetti. Konuşmaların ardından Mehmet Ali Şahin ve Faruk Çelik'e katılımlarından dolayı plaket verildi. Törenin ardından tüm katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2010, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17