Sevgi Mazağası’ndan Öğrencilere Kış Kıyafeti

Sevgi Mazağası’ndan Öğrencilere Kış Kıyafeti

Sancaktepe Belediyesi ve Kaymakamlığı Sevgi Mağazası aracılığı ile okul öğrencilerine kışlık giysi yardımı yaptı.

Sancaktepe Sevgi Mağazası  sosyal dengelerin oluşturulmasında önemli bir görevi yerine getiriyor.Belediye ve Kaymakamlık başta şehit aileleri, özürlü ve yetim çocuklar olmak üzere ihtiyacı olan yediden yetmişe her vatandaşı belirleyerek ücret ödemeden alışveriş yapmaları için kurulan sevgi mağazası hizmetlerini sürdürüyor. Sevgi mağazası, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte okul çağındaki öğrencilerinin yararlandığı kışlık giysisi dağıtımını gerçekleştiriyor.

Kemal Türkler İlköğretim Okulu'nda başlatılan giysi yardımı törenine Başkan İsmail Erdem ve Kaymakam Necmettin Kalkanın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcıları, veliler ve öğrenciler katıldı.

 Söz konusu yardımı Sancaktepe Kaymakamlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirdiklerini dile getiren İsmail Erdem,“Geleceğimizin aydınlık olması şimdi yakacağımız meşalelerle mümkündür. Bu yöndeki sosyal belediyeciliği devam ettireceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları kış ayını ayakkabısız ve montsuz geçirmeyecek. Onları en azından soğuktan koruyacak imkânı sunan işadamlarına teşekkür ederim." diye konuştu. Başkan Erdem, "Okullar açıldığında öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Şimdi ise kışın soğuğunda üşümemeleri için ayakkabı ve mont dağıtıyoruz. Bunun için bizlere destek veren işadamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin sağlam temellere oturması için çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini tamamlamalıdır." diye konuştu.

 Yapılan yardımlara ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Necmettin Kalkan ise mesailerinin en büyük kısmını eğitim konularına ayırdıklarını, okullardaki eğitim standartlarını iyileştirilmesi ve başarı oranının yükseltilmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtti.

Okul döneminde bulunan öğrenciler yönelik çalışmaların bu yılda artırarak sürdürecek Sancaktepe Sevgi Mağazası 38 okulda 1.000 öğrenciye kıyafet temini yapacak. Ayakkabı, mont, pantolon, gömlek, kazak ve çoraptan oluşan altı parça kıyafet öğrencilere dağıtılıyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2010, 05:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17