SP Pendik Gençliğinden Füze Kalkanı Açıklaması

SP Pendik Gençliğinden Füze Kalkanı Açıklaması

Saadet Partisi Pendik gençlik kolları başkanı Bekir BAYRAM yaptığı yazılı açıklama ile füze kalkanını protesto etti.

Bir Tepki de SP Pendik Gençliğinden

Lizbon’da yapılan NATO toplantısında ülkemize kurulması kabul edilen füze kalkanı projesine Saadet Partisi Pendik Gençlik kolları başkanı Bekir BAYRAM’da tepki göstererek Füze savunma sisteminin Türkiye'nin milli menfaatlerinin tamamen aleyhine olduğunu vurguladı.BAYRAM yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

‘‘AKP hükümeti ne yazık ki daha önceki meselelerde olduğu gibi füze kalkanı konusunda da ülkemizin milli menfaatlerine zarar verecek bir projeye imza atmıştır.Bizler Saadet Gençliği olarak siyasi görüşü ne olursa olsun bütün genç kardeşlerimizi aklı selim düşünmeye ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.Füze kalkanı projesi dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunun bir parçasıdır ve sonucu mazallah hepimizi felakete götürebilir. Biz buradan İktidara sesleniyoruz! Bu kirli oyuna Türkiye alet olmamalıdır. Bu kalkan, esas itibariyle İran’a karşı oluşturulmaktadır. Amacı, İsrail’in veya ABD’nin İran’a saldırması halinde, İran’dan gelecek saldırılara karşı İsrail’i korumak ve Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirmektir.

Biz biliyoruz ki;  Bunların savunma projesi dediği her proje esasında birer işgal projesidir.Her ne kadar NATO, 1949 yıllında Rusya ve müttefiklerine karşı, savunma amaçlı kurulmuş siyasal bir örgüt olsada bugünkü uygulamada ABD’nin dünyadaki emperyalist emellerini gerçekleştirmek, işgal ettiği Müslüman ve fakir ülkelerdeki, Amerikan askerlerine tetikçilik yapmak ve işgalini meşrulaştırmak için her türlü desteği vererek saldıran bir örgüt haline dönüşmüştür’’ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2010, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17