Pendik Belediyesi'nden Van’daki depremzede çocuklara 200 bisiklet

Pendik Belediyesi, Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla Bisiklet Takımı, düzenlediği ortak projeyle Van’daki çocuklara 200 bisiklet gönderdi....

Pendik Belediyesi'nden Van’daki depremzede çocuklara 200 bisiklet

Pendik Belediyesi, Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla Bisiklet Takımı, düzenlediği ortak projeyle Van’daki çocuklara 200 bisiklet gönderdi.

Sahil İDO iskelesi yanında yapılan törenin ardından, Atilla Bisiklet Takımı sporcuları sembolik olarak bisikletlerle Kocaeli’ne kadar gitti. Pendik- Kocaeli arası bisikletle kat edildikten sonra kafile, araçla Van’a doğru yola çıktı. Başkan Kenan Şahin de bir süre bisiklete binerek kafileye destek verdi.

Vanlı çocuklara bisiklet eğitimi verecekler

Bisikletçiler program çerçevesinde, Van-Erciş arasını da bisikletleriyle kat edecekler. Daha sonra, Erciş’teki 5 okulda isimleri önceden okul müdürleri tarafından belirlenen çocuklara 21 Nisan Cumartesi günü, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin tarafından bisikletleri hediye edilecek. 22 Nisan Pazar günüyse Atilla Bisiklet Takımı sporcuları tarafından çocuklara bisiklet kullanımı eğitimi verilecek.

Başkan Şahin, “En çok sevecekleri hediyeyi gönderiyoruz”

Törende, etkinlikle ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Van depremi sonrası bölgedeki dört kardeş köy olan Karlıyayla, Tekler, Yukarıışıklı ve Akçayuva köylerine yardımları sürdürdüklerini belirtti.Tüm yurtta olduğu gibi Van’da da 23 Nisan için hazırlıklar yapıldığını ifade eden Başkan Şahin, “23 Nisan için oradaki çocuklara en çok hoşlarına gidebilecek bir hediye göndermeye karar verdik ve 200 bisikleti, Vanlı çocuklar için yola çıkardık. Tabi onlara sadece bisiklet hediye etmek yetmez. Bisiklete binme noktasındaki sıkıntılarını gidermek ve onlara kapsamlı eğitim vermek için Atilla Bisiklet Takımı yardımcı olacak.”dedi. Öte yandan, aynı zamanda Atilla Bisiklet Takımı sporcusu olan sanatçı Nev de etkinliğe katılarak profesyonel bisikletçilere eşlik etti.  Sanatçı yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır Atilla Bisiklet Takımı sporcusuyum. Bugün burada Van’daki çocuklar için bulunuyoruz. Onların bir nebze olsun travmalarını azaltmak için bisiklet hediye edeceğiz. Pendik Belediyesi ve bisiklet takımımıza çok teşekkür ediyorum”dedi.

Atilla Bisiklet Takımı sporcusu olan sanatçı Nev de etkinliğe katılarak profesyonel bisikletçilere eşlik etti. Sanatçı Nev ayrıca düzenlenen organizasyondan dolayı Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'e de teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2012, 20:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17