Medeniyetler Korosu Maltepe’de

Maltepe Kaymakamlığı’nın Yeni Nesil Öğretmen Liderliği kapsamında konser veren Medeniyetler Korosu katılımcıları büyüledi

Medeniyetler Korosu Maltepe’de
Türkiye’de ilk kez uygulanan,  eğitimde kalite ve başarının artırılmasının hedeflendiği Yeni Nesil Öğretmen liderliği Projesi’nin 5. kongresi için Maltepe Medeniyet Üniversitesi yerleşkesinde  konser veren Antakya Medeniyetler Korosu söylediği şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.


Üç semavi dinin temsilcilerinin ve bu dinlere mensup insanların bulunduğu koroyu, sevgi ve hoşgörü teması ile kurduklarını belirten şef Yılmaz Özfırat, Türkiye’nin sevgi ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Koro içerisinde imam, papaz ve hahamlarında olduğunu ve birlikte kardeşlik için şarkıları söylediklerini anlatan Özfırat, koronun bu yönüyle de çatışmaların eksik olmadığı dünyaya da bir örnek olduğuna vurgu yaptı.

 

Maltepe Kaymakamlığının organizasyonunda eğitimde yeni uygulamalar çerçevesinde bu konseri vermekten mutluluk duyduklarını söyleyen Koro üyeleri daha sonra birbirinden güzel şarkılarını sevgi, barış , kardeşlik ve hoşgörü için söylediler. Gecenin final şarkısı ise adeta herkesi kendinden geçirdi. Koro, tüm katılımcılarla birlikte finalde “Bir başkadır benim memleketim” şarkısını söyledi.

 

Sevgi ve hoşgörü bir de yardım

 

Ticari kaygıdan uzak kurulan Antakya Medeniyetler Korosu ülkenin tanıtımına, kardeşlik ve barış çağrısı yapmanın yanı sıra sosyal sorumlulukta da herkese örnek oluyor. Koro konser vermek için engellilere akülü sandalye verilmesini istiyor. Koro şefi 10 tekerlekli akülü sandalye  bağışlanması durumunda konser verebileceklerini söylediği gecede  “Böylece on kardeşimizi daha hayata bağlamış oluyoruz. Bu bizim misyonumuzla da örtüşüyor ve bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

 

 

OKUR’DAN TEHLİKE UYARISI

 

Öte yandan Medeniyetler Korosu’nu Maltepe’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Maltepe kaymakamı Ahmet Okur’da konser öncesi yaptığı konuşmada; ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönem yaşadığımızı söyledi. Okur, “Ülkemizin bölgesinde ve dünya sahnesindeki gelecek vizyonu içerisinde etkili, dostuna emniyet, düşmanına ise kahredici bir endişe verebilmesinin  yolunun milletçe birlik ve beraberlik içinde olmaktan geçtiğini belirterek  tehditlere karşı el birliği içerisinde mücadele etmeliyiz” dedi. Medeniyetler Korosunun bu kapsamda Türkiye için bir örnek olduğunu  hatırlatan Okur, “Bu koro böyle bir idealin  eseridir.  Antakya gibi kadim bir medeniyetin ve bütün semavi dinlere kucak açmış  bugüne kadar kardeşçe birbirinin yanında iç içe yaşamış  farklılıkları hiç konuşmamış tüm inanç ve anlayışları içerisinde barındırarak bir simge olmuştur” şeklinde konuştu.  
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17