Kartal Belediyesi sanki yeni tapu dağıtıyormuşçasına törenler düzenlemesi, rol çalmaktan başka hiçbir şekilde adlandırılamaz.

Ak Parti'nin açıklaması "Kartal Belediyesi halkı kandırıyor mu?" sorusuna neden oldu.

Kartal Belediyesi sanki yeni tapu dağıtıyormuşçasına törenler düzenlemesi, rol çalmaktan başka hiçbir şekilde adlandırılamaz.
banner46

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığının basın açıklamasıdır

KAMUOYUNA DUYURU

Kartal Soğanlık “Yeni Mahalle Gecekondu Önleme Bölgesi”nde kalan alanda vatandaşlarımızın tapu problemlerinin  çözülmesi doğrultusunda 2000 Yılında Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından 2981 sayılı kanuna göre Gecekondu Önleme Bölgesi Planları gözönünde bulundurularak İmar Uygulaması yapılmış ve 26.01.2018 Cuma günü Kartal Belediyesi’nce dağıtılacağı söylenen tapular esasen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çalışması ile Kartal Tapu Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza 22.01.2018 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır.


2001 Yılında dönemin iktidarı tapu dağıtımlarını engellemek amaçlı Uygulamanın İptali için dava açmış ve 2008 yılında davayı kazanmıştır. Açılan dava sonucunda uygulama planı iptal edilmiş ancak tapular iptal edilmemiştir.


Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımızın çalışmaları doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis kararı ve Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz doğrultusunda eski imar uygulamasındaki  milli emlak arsalarının uygulama dışında kalması ve uygulamaya giren 4.770,45 m2 lik kısma daha önce vatandaşlarımızdan toplanan para ile ödenmesi karara bağlanmıştır.


Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımızın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın M. Özhaseki’yle görüşmeleri doğrultusunda bölgenin tapularının hazırlanması talimatı neticesinde Kartal Tapu Müdürlüğü tarafından tapular hazırlanmış ve Suret harcından muaf olarak tapuların dağıtımına başlanmıştır.


Kartal Belediyesinin sanki bölgede bir sorunu çözmüş ve yeni tapu dağıtıyormuşçasına haber yapması ve törenler düzenlemesi rol çalmaktan başka hiçbir şekilde adlandırılamaz. Bugün bir basın yayın organında “Sayın M. Sekmen döneminde arsalar buharlaştı” dediği aynı arsalara yine Sayın Sekmen döneminde hazırlanan tapuların veriliyor olması, aynı zamanda bu işlemin Kartal Tapu Müdürlüğünden yapılıyor olması hem geçmişi karalamak hemde vatandaşı kandırmaktan ileri gitmez.


Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığımız çalışmaları dahilinde, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, Maliye Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortak çalışmaları ile Kartal Tapu Müdürlüğünden Tapu Dağıtımını yapmaya, Vatandaşlarımız da Kartal Tapu Müdürlüğüne giderek tapularını teslim almaya başlamışlardır.
Tapu dağıtım işlemlerimize katkı sağlayan İBB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,


Muhammed Mehdi Akman
Ak Parti Kartal İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 00:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17