CHP'li Kartal Belediyesi'nde, 17 kanunsuz Memur!

Kartal Belediyesi Kanuna uymayarak 17 kişiyi Memur yaptı!

CHP'li Kartal Belediyesi'nde, 17 kanunsuz Memur!

Sayıştay Başkanlığı'nın düzenlediği 2019 yılı Kartal Belediyesi Denetim Raporunda; CHP'li Kartal Belediyesi'nin 17 kişiyi seçim öncesi kanunsuz şekilde işe başlattığını ve memur kadrosuna atadığını tespit etti.

-

SINAVSIZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL MEMUR OLUVERDİ!

Her yıl on binlerce gençler istikballeri için memur olma hayali ile çalışarak sınavlara girip kazanamayınca hayal kırıklığına uğrarlarken, Kartal Belediyesinin Kanunsuz şekilde liyakatsız birilerini Memur yaptığı iddia edildi.

Olay, Kartal Belediyesi'nin 2022 yılı Aralık ayı Meclisinde ortaya çıktı. Mecliste konuşan Kartal Belediye Meclis üyesi Haydar Göksoy, "Sayıştay incelemesine takılmış ve uygunsuz atama yapılmış, Sayıştayın hazırlamış olduğu bir rapor var. Bu rapor doğrultusunda uygun olmayan atama hangisiyse onunla ilgili bir düzeltme yapılsın diyor. Diyor ki, siz bu kadroya liyakati olmayan bir arkadaşı atamışsınız. Bunu düzeltin diyor. KBDS sınavı yani yabancı dil sınavı dediğimiz sınav sonucu olmadan sözleşmeli personel  atadığınızı biliyoruz. Bunun nerede liyakati Sayın başkan?" Diye sordu.

-

17 KANUNSUZ TORPİLLİ MEMUR!

İlçem Gazetesi Meclis üyesi Haydar Göksoy’un iddialarını mercek altına alarak Sayıştayın hazırladığı o raporuna ulaştı.

-

-

Sayıştay raporu, BULGU 22: Sözleşmeli Olarak İstihdam Edilirken Programcı ve Çözümleyici Kadrolarına Atanan Personelin Mevzuatta Öngörülen Şartları Taşımamaları Kartal Belediyesinde, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesine göre  programcı ve çözümleyici kadrolarına karşılık olarak sözleşmeli personel olarak çalışmakta  iken, kanunla memuriyete geçirilen 17 kişinin, programcı ve çözümleyici kadroları için gerekli olan yabancı dil şartını taşımadıkları görülmüştür." Diye belirtilmiştir.

-

KANUN SÖZLEŞMELERİNİ FESH EDERKEN, BELEDİYE 17 KİŞİYİ MEMUR YAPTI!

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNUN 49 UNCU MADDESİNİN ÜÇÜNCÜ FIKRASI GEREĞİNCE

►TAM ZAMANLI◄

OLARAK ÇALIŞTIRILACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELE İLİŞKİN HİZMET SÖZLEŞMESİ

13/A Maddesinde ; “Sözleşmeli personelin, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesine veya 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre yürüteceği görev itibari ile sözleşmeli personel olabilme şartlarından herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya bu şartlardan birinin sonradan kaybetmesi halinde sözleşmesi feshedilir.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2022, 16:45

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17