Aydın Yavuz “Eğitim almayan engelli kalmasın. Haydi Beyaz Ay Derneği’ne”

Aydın Yavuz "Eğitim Her Engeli Aşar" dedi.

Aydın Yavuz “Eğitim almayan engelli kalmasın. Haydi Beyaz Ay Derneği’ne”
banner46

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kartal Şube Başkanı Aydın Yavuz gazetemize yaptığı açıklamada Engellileri önemsediklerini ve onlar için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Eğitim Her Engeli Aşar

Eğitim Her engeli aşar projesini anlatan Aydın Yavuz, "Türkiye’nin hiçbir yerinde eğitim almayan engelli kalmasın" yaklaşımı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde MEB ve Devlet Bakanlığı ile ortaklaşa Türkiye Beyazay Derneği koordinatörlüğünde 2009 yılında hayata geçirilmiştir.

Engelli bireylerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanya, 2009 - 2012 yıllarında arasında gerçekleşmiş olup, şimdiye kadar engellilerin eğitim sorunlarına yönelik çözüm üretmek üzere gerçekleştirilen en büyük kampanya olma özelliğini taşımaktadır.

Engellilerin önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğu gerçeğinden hareketle başlatılan kampanya ile engellilerin eğitim görebilecekleri ve sosyal yaşamın her alanında etkin olabilecekleri konusunda toplumumuzun tüm kesimlerinin bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

Proje kapsamında;

Açılan okul sayısı: 63

Açılan sınıf sayısı: 2.242

Ziyaret edilen aile sayısı: 63.314

Eğitim gören engelli sayısı: 217.729' dur.” dedi.

Online eğitim ile engelleri aşıyoruz

Konuşmasına devam eden Yavuz “Online eğitim ile engelleri aşıyoruz projesi, İstanbul'da yaşayan ve bedensel engeli nedeniyle okuldaki eğitime erişemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmış olan fiziksel engellilerin evden online eğitim görmelerini, böylece eğitim sistemine dahil olmalarını ve istihdam süreçlerinde sahip oldukları konumun engelli olmayanlarla eşitlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen bir projedir.

Engellilerin önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğu gerçeğine inanan Beyazay, günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerin engellilerin eğitimi için bir fırsat olduğunu düşünmektedir. Bu gelişmelerin engellilerin eğitimi yönünde kullanılması hem engellilerin eğitim görmesini sağlayacak, bilgi teknolojilerine yakınlığını artıracak, hem de toplumsal konumlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacaktır. Dahası, İstanbul'da yaşayan engellilerin nitelikli iş gücüne dahil edilmesinin önünü açacak ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine, farklı sektörlerde katma değer üretmelerine imkan sağlayacaktır. Online Eğitim, Türkiye Beyazay Derneğinin gördüğü gerçek bir çözüm değildir; fakat okulların fiziksel engelli öğrenciler için erişilebilir hale getirilene kadar uygulanacak geçici bir önlemdir.

Projeden İstanbul'da yaşayan ve fiziksel engeli nedeniyle okuldaki eğitime erişemeyen ya da eğitimini yarıda bırakmış olan 7-18 yaş aralığındaki 431 fiziksel engelli yararlanacaktır.” Diye belirtti.

Hedefimiz Engelli bireyler ile engelsiz bireyleri tanıştırmak.

Aşmak için hareket projesine de değinen Yavuz “Eğitimden, istihdama, spordan, sağlığa yaşamın her alanındaki engelleri kaldırmak adına yürüttüğü proje ve kampanyalara bir yenisini daha ekleyen Türkiye Beyazay Derneği, engelleri yıkacak yeni bir kampanyanın daha startını verdi.

Yurt içinde 72 ve yurt dışında 7 Şubesi ile şimdiye kadar Türkiye’de ve Dünya’da birçok engelli ve yakınına hizmet götüren Türkiye Beyazay Derneği, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ulusal bazda hizmet verecek yeni bir kampanyayı daha hayata geçiriyor.

Türkiye Beyazay Derneği’nin başlattığı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik Spor Bakanlığı’nın destekleriyle yürüteceği Aşmak İçin Hareket kampanyasında hedef ;

Engelli bireyler ile engelsiz bireyleri tanıştırmak, 100.000 engelli ile 100.000 engelsiz bireyi spor yaptırarak birlikte olmalarını sağlamak. "Engelleri" her anlamda yıkacak bu kampanya ile engelli-engelsiz bireylerimizin sosyal uyumları güçlenecek, yaşam standartları gelişecek, engeli bireylerin toplumdan uzaklaşmalarına izin verilmeden toplumun merkezinde, hayatla iç içe olmaları sağlanacak.” Dedi.

Engellilerin önündeki en büyük engeli eğitimsizliktir.

Aydın Yavuz engelli ailelerine çağrıda bulunarak, "Eğer sizinde bir engelliniz var ise, 0212 465 38 85 çağrı merkezinden Beyaz Ay hakkında bilgi alabilirsiniz. Engellilerin önündeki en büyük engeli eğitimsizlik olarak gören Beyazay, bugüne kadar engellilerimize fiziksel ya da ruhsal farklılıklarından dolayı, eğitim alamaz, sosyal ve iş hayatının içinde olamaz, başarılı olmaz gibi ön yargılarla yaklaşıldığı için engelli bireylerin hayatın dışında kaldıklarını, evlerinde yalnız ve başkalarına muhtaç olarak bir hayat sürdürdüklerini düşünmektedir.

Eğer toplum olarak bu ön yargılarımızdan uzaklaşır, engellilerimize her alanda eşit davranır ve fırsat verirsek onlar için yepyeni bir dünyanın kapılarını aralamış oluruz. Çünkü onlar, engelli oldukları için değil, eğitimsiz oldukları için hayatın içinde değiller. Bu nedenle Türkiye Beyazay Derneği, Beyazay Okulları adı altında alanında uzman öğretmen kadrosu ve 160’dan fazla öğrencisi ile engellilerin eğitim ihtiyacını karşılamakta, örnek bir kurum olarak bu alanda da kaliteyi artırmayı amaçlamaktadır." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 12:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17