Hülya Beyazit Göbeloğlu “Bağımlılıklarla mücadele için söz veriyoruz”

Yeşilay Kartal Şube Başkanı Hülya Beyazit Göbeloğlu “Bağımlılıklarla mücadele için söz veriyoruz” dedi.

Hülya Beyazit Göbeloğlu  “Bağımlılıklarla mücadele için söz veriyoruz”
banner46

Yeşilay Kartal Şube Başkanı Hülya Beyazit Göbeloğlu Bu yıl “bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecektir. Yeşilay’ın 97. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Kartal’da da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacaktır.

Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında “sen de söz ver” konseptiyle çeşitli etkinlikler ve toplantılarla kutlanacak.

Yeşilay Kartal Şubesi’nin yönetim toplantısı ile start alacak olan haftada saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek.

Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Kartal Şube Başkanı Hülya Beyazit Göbeloğlu, “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Kartal'da da çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da “bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver” diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’nda çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Şube Başkanı Hülya Beyazit Göbeloğlu açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz.”

Hülya B.Göbeloğlu , hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

“1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında kurumsal ziyaretlerimiz gerçekleşecektir.

"Sende Söz Ver" konseptinde

04.03.2017 tarihinde Kartal Merkez'de stand çalışmamız olacaktır.

05.03.2017 tarihinde MEB'e bağlı okullarımızın Yeşilay Kolları ve okul temsilcileriyle kahvaltı programımız, kahvaltı sonrası gençlerle toplu meydan yürüyüş etkinliğimiz yapılacaktır. Yürüyüşümüz Çeçenistan Parkı'nda kurulacak Yeşilay tanıtım/organizasyon çadırımızda sonlanacaktır.

1-7 Mart Yeşilay Haftası faaliyetlerimiz arasında gençlerimize Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilecek "İnternet Bağımlılığı' semineri de bulunmaktadır."
 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 02:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17