Nuri Erkoç 'Kartal'da Kentsel dönüşüm mutlaka olmalı!'

İlçem Gazetesi İstanbul'da ve Anadolu Yakasında bir ilki gerçekleştirerek Esnaf oda ve kooperatif başkanlarını basınla bir araya getirdi.

Programa Kartal Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Adem ETİRLİ, Kartal Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz, Kartal Kamyon Kamyonet Minibüs Şoförler Odası Başkanı Fikret Çelik, Kartal Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Erol Demirci, Kartal & Adalar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç katıldılar.


Nuri Erkoç
“Ben İlçem Gazetesine teşekkür ediyorum. Hem bu işe gönül vermiş, hem de Kartal’ın sorunlarını her gruptan, her kesimden insanlarla toplantılar yaparak gündeme taşıdığı için teşekkür ediyorum. Ben 25 yıldan beri Kartal’dayım ve Kooperatif başkanlığı yapıyorum. İlk defa böyle bir toplantıya katılıyorum. İnşallah bundan sonra bu toplantıların devamın olmasını diliyorum. Bizler de geç kalmışız bir araya gelmekte.  Yerel gazeteler genel gazeteler kadar önemlidir. Çünkü haberler, yerelden yukarı gidiyor. Yerel olmazsa, genel olmaz. Ben yerel dostlarıma çok önem veriyorum.


Kentsel dönüşüm mutlaka olmalı!



Kartal konusuna gelince, eski Kartal yok. Kartal eskiden çok ciddi sanayisi olan bir ilçeydi. Benim de halen Kartal’da iş yerim var. Kartal da şu anda 6-7 sanayi var, esnafları var. Kartal’ı siyasiler döndürecek ama en az siyasiler kadar sivil toplum örgütleri de önemli. Bizler esnafların temsilcisiyiz. Kartal gelişiyor. Kentsel dönüşümü benim işyerimde burada olmasına rağmen destekliyorum. Kentsel dönüşümün mutlaka ama mutlaka Kartal’a gelmesi lazım. Kartal’a çok değil bir on yıl sonra, bir Kartal nüfusu daha Kartal’da yaşayacak. Onun için yerel yönetimlerin çok önemli görevleri var. Çok iyi hazırlık yapmaları lazım. Kartal’da belediye başkanlığı da çok zor olacak ilerde belki de. Hava karardığı zaman Kartal’dan kaçmak isterdik. Bu gün gezebiliyoruz. İlçe belediyesine de söylüyorum, büyükşehir belediyesine de. Bu sahilde ki Cafeler’e hep aynı kişiler sahip. Hiçbir tanesi bu ilçenin insanı değil biliyor musunuz?  Burada bir şey çıkıyor ortaya. Basınla bizim sıkı fıkı olmamız lazım. Birlikte çözümleri eksiklikleri konuşmamız lazım.

Kartal’lı esnafın hakkı!

Kartal’da kaç esnaf dükkân kapatmış? Kaç esnaf dükkân açacak? Bakıyorsunuz adam 5 tane 10 tane iş yeri zinciri kurmuş, bunların hakkı değil. Kartal’lı esnafın hakkı.  30 senelik bakkal kapatmış işsizlikten. İşte bunlara istihdam sağlamak lazım. 1986 yılından beri Kartal Adalar Esnaf Kooperatifi başkanıyım. Biz kooperatif olarak sadece para vererek, kredi vererek bu günlere gelmedik. Bu güne kadar 25 e yakın evladımıza burs vererek mezun ettik. Bunlardan bir tanesi şu an da Kartal’da bir hastanede doktorluk yapıyor. Yine biri elektronik mühendisi diğer makine mühendisi evladımız büyük fabrikada çalışıyorlar. Halen 7-8 çocuğumuza burs vermeye devam ediyoruz.


Evlatlarımıza burslar verdik!

Bunun haricinde geçmişte 90’lı yıllarda Kızılay’la anlaşarak esnafımızın muayenesi yaptırdık. Ben 7 yıldır Kartal Adliyesinde koruma kurulunda görev yapıyorum. Kartal’da esnafımıza bu güne kadar 15 milyon kredi dağıttık. Ben Kartal’da ticaret yapıyorum. Yüzün üzerinde çalışanım var. Kentsel dönüşümü ben Kartal’a çok istiyorum. Çünkü kentsel dönüşüm Kartal esnafına ciddi bir Pazar getirecektir. Arkadaşlar demin soruyorlar Kartal ne zaman uçacak. Kartal belki 3 yıl, belki 5 yıl zaman içerisinde uçacak. Ama Kartal Uçtuğu zaman yine gelip Kartal’a konacak. Ben bu birlikteliğimizin tekrarını diliyorum. Birlik olduğumuzda çok şeylerin düzeleceğine inanıyorum. Teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 09:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
baki can
baki can - 11 yıl Önce

sayın nuri erkoç a düşüncelerinden dolayı teşekkür ederim.evet kartal da kentsel dönüşüm olmalıdır. kartal istanbul un en önemli yerleşim bölgesi olmasına rağmen takribi 20 yıldır en az hizmet getirilen ilçelerinden biridir. büyükşehir belediyesi ile kartal belediyesi elele vererek zaha hadid planlarını bile tadil ederek takribi 1000 dönümü kapsıyan bir sahayı beton yığınlarına neden olacak hale getirdiler. zaha hadid planlarına bile sadık kalmadılar.kentsel dönüşüme evet. rant ve sürgüne hayır

SIRADAKİ HABER

banner17