Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Dıştaş, Selami Sarıtaş, Hüseyin Aytemur, Zeynel Yüksel, Kezban Cömert, Muharrem Odabaş ile Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Başkan Danışmaları Ömer Fethi Gürer, Nizamettin Zorgül de görüşmede yer aldı.
Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Belediye Başkanı ile yakın bir diyalog içinde olduklarını belirterek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çalışmalarının Kartal için önemine değindi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Kartal’da yararlı hizmetler yapıldığını ifade etti.
Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, belediyenin inanç merkezlerine karşı samimi yaklaşımına dikkat çekti. “Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz bu bağlamda gereken çalışmaları yapmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’de Kartal’da göreve başladığı günden bugüne yaptıkları önemli projeleri özetlediği konuşmasında “İnsan, doğa, çevreye sahip çıkma düşüncesi ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bugünün olduğu kadar geleceğin Kartal’ını da düşünerek yapıyoruz. İbadet yerlerini belediye olarak sahiplenmeyi bir sorumluluk biliyoruz. Orada yüzlerce insanımız gelip gidiyor. İyi günde olduğu gibi sorunlu günlerinde yanlarında olmak bizlerin bir yerde görevidir” dedi.
KARTAL CEMEVİ VAKFI
Kartal Cemevi Vakfı 1993 yılında ilk önce Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ismiyle dernek olarak kuruldu. Dönemin Kartal Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü’den, Cemevinin üzerinde bulunduğu arsanın tahsisi istendi. Mehmet Ali Büklü bu arsayı resmi olarak tahsis edemediyse de buraya bir Cemevi’nin kurulmasına da “Evet” dedi. Kartal içi ve dışından sağlanan destek ile Kartal’a yakışır bir Cemevi’nin yapılması için proje yarışması düzenlendi. Mimar Gökçe Gencay’ın çizmiş olduğu bu proje birincilik ödülü aldı ve yönetim kurulu tarafından uygulanmaya kondu. Bu projenin özelliği Alevi inanç kültürüne uygun Anadolu Selçuklu Mimarisi’nden ve Anadolu’daki tekke ve dergâhların yapılanmasından esinlenerek çizilmiş olmasıdır. Bu güne kadar yapılan Cemevleri içinde tek dergâh tipi Cemevi Kartal Cemevi Vakfı binasıdır diyebiliriz. 1966 yılında Cemevi derneği Kartal Cemevi Vakfı ismiyle Vakfa dönüştürüldü. Kartal 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 1996/150 esas, 1996/162 karar sayılı 15.03.1996 tarihli mahkeme kararıyla Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı ismiyle 62 kişilik kurucu üyenin imzasıyla vakıflaştı. Daha sonra vakfa 88 kişi üye oldu. 05.04.2006 tarihinde değişen Avrupa Uyum yasaları doğrultusunda vakıf senedi yeniden düzenlenerek son şeklini almıştır. Halen bu şekilde vakıf varlığına devam etmektedir. Vakfın taban inşaat alanı 2000 metrekare, toplam bina kullanım alanı 5850 metre karedir. Kartal Cemevi Vakfında insanlara şehir içi, şehirlerarası, cenaze hizmetleri, aş hizmetleri, her dalda eğitici kurslar, paneller, konferanslar gibi hizmetler verilmektedir. Kartal Cemevi Vakfı kadın ve gençlik örgütlenmesine de ciddi katkılar sunmuştur. Kartal Cemevi Vakfı kadın ve gençlik örgütlenmesine önem vermekle birlikte bir çok fakire olanakları ölçüsünde çeşitli yardımlar yapan, üniversiteli öğrencilere burs veren, dershanelerde öğrencilere kontenjandan okuma olanağı sağlayan toplumsal bir diyalog aracıdır.