Altınok Öz "Yapamadıklarımızı 2014’den sonra yine biz yapacağız!”

Kartal Belediyesi 2012 Yılı faaliyet raporu, Belediye meclisinde yapılan oylamayla kabul edildi.

Altınok Öz
HABERİN GALERİSİ
Kartal manzaraları

Kartal manzaraları

Meclis Başkanvekili Taner Özdemir’in başkanlığında yapılan toplantıda, Kartal Belediyesi 2012 Yılı faaliyet raporu 13 red oyuna karşılık 19 oy ile kabul edildi.  Belediyenin faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kendisine yöneltilen sorulara ve eleştirilere de yanıt verdi.

 

“Halka verdiğimiz sözleri tuttuk”

 

Belediyenin hayata geçirdiği projelerden söz eden ve muhalefetin sorularını yanıtlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da halka verdiğimiz sözleri engellemelere rağmen yerine getirdik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapamadıklarımızı da buradan ilan ediyorum. 2014’den sonra yine biz yapacağız” dedi.

 

“Kartal’ı dünyaya tanıtıyoruz”

 

Heykeller konusunda yapılan eleştirileri de cevaplandıran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Seçim bildirgemizde kültürümüzü yansıtan heykel ve anıtlarla Kartal’a çağdaş bir kent kimliği kazandıracağız, dedik. Halk da bize oy verdi. Verdiğimiz sözü yerine getirdik. Yatıp kalkıp heykeli eleştiriyorsunuz. Gidin halka sorun. ‘Bu adam size heykel sözü verdi mi?’ Verdi. ‘Sözünü yerine getirdi mi?’ Getirdi. Vermediğim sözü değil, verdiğim sözü yerine getirdim. Daha neyi eleştiriyorsunuz? Kartal belediyesinin internet sitesindeki yurtdışı girişlerine bakarsanız en çok girişlerin özellikle heykeltıraşların ülkesinden olduğunu görebilirsiniz. Bunun Kartal’ın tanıtımında ne kadar faydalı olduğunu görürsünüz. Siz Kartal’ı pazarlamak için Amerika’ya gittiniz. Biz de oturduğumuz yerden heykel sayesinde Kartal’ı dünyaya tanıtıyoruz” diye konuştu.

Kartal’da yapılan park eleştirilerini yanıtlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biz diyoruz ki, önce insan… Halı sahalar değil, çim sahalar yapıyoruz. Kartal’ı parklarla yeşil alanlarla dolduruyoruz. Bunun muhalefetin sinirini bozduğunu görüyoruz. Sizin siniriniz bozulsa da biz yeni parklar yapmaya devam edeceğiz. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projemiz var, yapacağız. Kanunda olmasına rağmen, emretmesine rağmen, sizin atadığınız genel müdür ne dedi? Bize kurumdan gelen yazıda, ‘Kent Merkezi’nde kaldığından, imar’a uygun olmadığından isteğinize uygun cevap verilememiştir’ denildi. Aydos ne zamandan beri Kartal’ın merkezi oldu?” diyerek bu konu üzerinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Kartal Belediyesi’nin uzun verimli ve kalıcı çalışmalarının dışında kurumsal alana yansıyan dava konularına değinen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kamulaştırmasız el atma davalarına üç yılda eski parayla 57 Trilyon 431 Milyar 391 milyon para ödedik. Kurumsal olarak maddi zorluklara karşın Kartal halkı için uzun soluklu hizmet anlayışımız devam ediyor” dedi.

Kartal’da yıl boyu sünnet kampanyasının devam edeceğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Çocukların hijyenik koşullarda, tüm yaşamlarını fiziksel, ruhsal olarak sağlıklı idame ettirmelerini sağlayacak cerrahi yöntemlerle sünnet olmalı. Belediyeler toplu sünnet yapmasın. Sağlıklı, hijyenik koşullarda yıl boyu, uzman doktorlar tarafından yapılan sünnet operasyonuyla Hepatit B, Hepatit C vb. hastalıkların riski ortadan kalkacaktır. Belli günlere sıkıştırılmış toplu sünnetler yerine, belediye ile anlaşmalı sağlık kuruluşlarında yılın her günü ücretsiz sünnetin olması gerekmektedir” diyerek çocuklara verdiği önemi vurguladı.

 

Kartal’ı yaşanır bir kent haline getirdiklerini söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,
“Bugün akşamları Kartal cıvıl cıvılsa, akşamları insanlar hanımlarıyla, kızlarıyla, aileleriyle dışarı çıkabiliyorsa,  bugün Kartal’da her kültürden insan kendi faaliyetlerini sergileyebiliyorsa, Kartal yaşanabilir bir kent haline gelmiştir. Bu da bizi mutlu ediyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

Hararetli ve verimli tartışmaların yapıldığı oturumda 2012 yılı faaliyet raporu oylandı. Başkan Öz, yeni çalışma yılı için temennilerde bulunarak 2013 yılının Kartal halkına hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2013, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17