Ahmet Selamet, "İstanbul yatırım ve hizmete doydu!"

“2012 Faaliyet Raporu”nu Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz hizmet, yatırım ve faaliyetlerimiz İstanbul’un cazibesinin ve yaşam kalitesinin daha da arttırdı. İstanbul’da istihdama, kalkınmaya, insanımıza olan desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ahmet Selamet,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi2012 Faaliyet Raporu”nu oy çokluğuyla kabul etti. Rapor meclis üyelerinin 130 evet 68 retle oyuyla onaylandı.


Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Türkiye’nin her alanda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlelerine paralel olarak İstanbul’un da Kadir Topbaş’ın belediye başkanlığı döneminde çok büyük yatırım ve hizmetler kazandığını belirterek, şöyle konuştu;


“Son 9 yılda çok önemli atılımlarla İstanbul günümüzde yeniden lider kent oldu. Türkiye nasıl küresel oyun kurucu olduysa İstanbul’da dünyanın yeni karar alma merkezi oldu. Artık doğusu ve batısıyla kuzeyi ve güneyi ile ‘küresel buluşma adresi’ İstanbul’dur. Dünya siyasetinin, küresel iş dünyasının, finans dünyasının, spor dünyasının kültür dünyasının kalbi İstanbul’da atıyor. Her alanda hedeflerimiz yerel değil dünyanın bir numarası olma noktasındadır.”


Son 9 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaparak İstanbul’u dünyanın gelişen metropollerinin arasında bir numaraya çıkardıklarını, bu yıl da 8 milyar lirasını yatırıma ayırdıkları 23.4 milyar TL’lik konsolide bütçeyle şehre hizmete devam ettiklerini anlatan Ahmet Selamet, 2012 yılı bütçesiyle ilgili de detaylı bilgiler verdi.


2012 yılı sonu itibariyle gelir gerçekleşmesi yüzde 112,5’le 7 milyar 424 milyon TL olduğunu, gider gerçekleşmesinin ise yüzde 98,3’le 7 milyar 178 milyon TL’de kaldığını söyleyen Selamet, “Kaynaklarımızı olabildiğince etkili, verimli ve tutumlu bir biçimde kullanarak, bütçede yüksek bir performans gösterdik. Her yıl olduğu gibi 2012 yılında da bütçemizin büyük bir oranını yatırım ve hizmetlere ayırdık. 2012 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz hizmet, yatırım ve faaliyetlerimiz İstanbul’un cazibesinin ve yaşam kalitesinin daha da arttırdı. Kısacası İstanbul’da istihdama, kalkınmaya, insanımıza olan desteğimizi sürdürüyoruz. Bunun en güzel göstergesi İstanbul’un 39 ilçesine ihtiyaçlarına göre, dengeli bir şekilde yaptığımız yatırımlardır. Son 9 yılda ilçelerimize yaptığımız yatırımların toplamı 33 milyar TL oldu. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013, 23:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17