Aydın Yavuz, Kartallılara Hastane Müjdesi verdi.

Yavuz Kartallıların zihnini meşgul eden hastane sorunu iler ilgili bilgilendirdi.

Aydın Yavuz, Kartallılara Hastane Müjdesi verdi.

Ak Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Yavuz ” Yakacık Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin mevcut binasının depreme dayanıklı olmayışından dolayı ve mevcut yerin sit alanı olması,yerin başka kuruma ait olması iyileştirmeyi güçleştirdiğinden Yakacık Çocuk Hasatanesinde hasta yatış olmayacağı ve orada sadece Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi olmayıp mevcut yerde semt polikliniği olup tüm branşlarda hizmet vermeye devam edecektir.

Burada ve Taş Ocakları mevkinde bulunan Yavuz Selim Devlet Hastanesinin yerine hizmet verecek olan geliştirilmiş semt polikiliniğinde de sürekli olarak acil servis hizmet verecektir.

Bütün bunlar ile birlikte yatışı gerçekleştirmeye muhtaç hastalar ise ambulans mahareti ile en yakın Hastanelere sevki gerçekleştirilecektir.

YAKIN HASTANELERDE BOŞ YATAK SORUN OLURSA NE OLACAK?

Başkan Yardımcısı Aydın Yavuz’a ” yakın hastanelerin boş yatak bulunmaz ise ne olacak ya da o anda hastane yetkilileri boş yatak yok derlerse ne olacak?” şeklindeki sorumuza ise şu şekilde cevap verdi.

Artık Hastanelerin yatak kapasiteleri Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu sistemde görülecektir. Boş yatak var mı,yok mu hangi hasta yatıyor şeklindeki bilgileri ya da boş yatak olup olmadığı sorusunun muhatabı ya da inisiyatifi o hastanenin yetkilisin de değil de Sağlık Bakanlığının netvörk sisteminden takip edilecektir. Bu da  olması halinde boş yatak olması halinde yoktur şeklindeki bir istismara mahal vermesini engelleyecektir.

AK PARTİ OLARAK SİZLER BU DURUM KARŞISINDA NE TÜR BİR ÇABA GÖSTERİYORSUNUZ ?

Aydın Yavuz ” sürecin en başından beri İlçe Başkanımız Sn.M.Mehdi Akman bölge halkının Sağlık alanında özellikle bu iki hastanenin verdiği hizmetlerin eksik kalmaması ve komşularımızın mağdur olmaması için elinden gelen her tür çabayı gösterdi,hala da gösteriyor.Şimdi bile hala Sn.Başkanımız bu işin peşini bırakmamış ve Kartal Halkı için Ak Partinin iktidarından bu yana görmüş olduğu kaliteli hizmetin devamı ya da daha kaliteli hizmeti için bir takım önerilerini ilgili Bakanlığa iletmiş ve durumu takip etmekteyiz,inşallah olacak. Başkanımız, bir yeri bulunması halinde, örneğin Cevizli’de bulunan eski Tekel arazisinde bir büyük çok yataklı bölge hastanesi kalitesinde bir hastanenin yapılması, ya da Taş ocakları mevkisinde ha keza büyük bir hastanenin yapılması için gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Bütün bunlar yapılırken de , Buna ilave olarak 1000 yataklı Kartal Lütfü Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi de önümüzdeki yıl bu zamanlarda Yen’i yeni buyuk binasi ile birlikte faaliyet gösterecektir.
Çocuk Ve kadın Doğum servisleri çok kapsamlı olarakta halka hizmet etmeye devam edecektir.”dedi ve sözlerine şu şekilde son verdi. ” Kimse bu konuda başta olmak üzere oluşturulan yanlış algılara kapılmasın. Halkımız asla başta Sağlık alanında olmak üzere görmesi ve hak ettiği hizmeti görmesine devam etmesi için elimizden geleni yaptık yapmaya devam edeceğiz.Bizler hiç bir zaman Başta Sn.İlçe Başkanımız M.Mehdi Akman olmak üzere, yapılan hizmetleri asla yeterli görmeyip gelişen Dünya koşullarında hizmetlerin hep artarak,büyüyerek devam etmesi için gereken her şeyi ve konu ile ilgili takibi yapıyoruz. Bizler hiç bir kimsenin mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. Bizlerin en büyük gayesi ve tüm çabaları ilk günde olduğu gibi, sonuna kadar da halkın hizmetinde ve her gün en iyi,en kaliteli hizmeti görmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve çabalıyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 01:25

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17