Sadrettin Elçi Şehit gibi uğurlandı.

Cenaze namazına binlerce sevennin katıldığı Sadrettin Elçi'nin babası Hüsamettin Elçi “En sevdiğim verdiği, En sevdiğimi aldı”

Sadrettin Elçi Şehit gibi uğurlandı.
banner46

Kaynarca Havalisi Kefalet Kooperatif Başkanı Hüsamettin Elçi’ nin biricik oğlu Sadrettin Elçi 21 Ağustos 2017 akşamı saat 20:30 sularında geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu.

Büyük oğlu Sadrettin Elçi’ nin ani vefatından dolayı oldukça üzgün olan Hüsamettin Elçi’ nin ayakta durmakta zorlandığı gözlerden kaçmadı. Şehit cenazelerinde ki gibi binlerce vatandaşın cenaze merasimine katılıdığı  Sadrettin Elçi, Kaynarca Merkez Camiinde İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şıhlı mezarlığına defin edildi.


Kaynarca Havalisi Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatif Başkanı ve Elçi Eğitim Kurumları Başkanı Hüsamettin Elçi’ nin oğlu Sadrettin Elçi Duduzar’ da dualarla anıldı. Sadrettin Elçi’ nin duasına İstanbul Belediyesi Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek, Pendik Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Pendik Emniyet Müdür Yardımcısı, Esnaf Kefalet Birlik Başkanı Temel Çoruh, Kartal Kızılay Şube Yönetiminden Fikret Polat, Özel İş Sendikası Genel Başkanı Necmettin Gültekin, Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aytekin Yaşar, Elazığlılar Derneği Başkanı Ömer İçmeli, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Faruk Şahin, Ak Parti Kartal Topselvi Mahallesi Birim Başkanı Ahmet Öztürk, Kaynarca Havalisi Esnaf Kefalet Yönetimi, Çok değerli Hocaefendiler ve sevenleri katıldı.


Okunan Kur-an tilavetlerinin ardından yapılan dua ve tekbirler ile anılan Merhum Sadrettin Elçi için Babası Hüsamettin Elçi gözyaşları içinde şöyle dua etti.


Öylesine zor ki öylesine zor biraz önce bir dostum dedi ki. Allah’ ın Resulünün acısı ile imtihan oluyoruz. Haşa ben kimim ki ben kimim ki onun acısı ile dayanabileyim. Amma dayanacağım ki o verdi o aldı. En sevdiğim verdi en sevdiğimi aldı. Hamd ediyorum çünkü öyle emrediyor. ”Buyuruyor ki sabredersen Cennet Bahçelerinden bir Bahçe yaparım diyor. Ben de onun için sabrediyorum, bende onun için susuyorum. Ben bir ata olarak bir baba olarak onu yetiştirmiş bir insan olarak. Rabbime şükrediyorum hamd ediyorum diyorum ki Ya Rabbi böylesine müstesna böylesine asil bir insana bana “ Baba” olmayı nasip ettiğin için sana şükrediyorum. Sana hamd ediyorum aynen o şekilde, o adapta, o edepte evlatları bana bağışladığı içinde bin şükrediyorum sana.


Ya Rabbi benim acımı paylaşmaya gelen en yakınıdır insanın kardeştir. Bana böyle kardeşleri lütfettiğin için sana ayrıca şükür ediyorum. Ya Rabbi bu kadar zahmet çekip buraları dolduran kardeşlerime teşekkür ile karşılığını veremem. Nerelerden gelmişler Ya Rabbi benim yerime onların mükâfatını sen ver Ya Rabbi. Ben bunu niyaz ediyorum yaralı kalbimle. Ya Rabbi burada Kur’ an tilavet ederek o güzel sedaları ile o güzel şehadetleri ile hepimizi ihya eden kardeşlerimin her birinden Allah’ ım razı olsun.


Ya Rabbi bana böyle güzel çocuklar ki sakın zannetmeyin ki gitti diye söylüyorum. Bir tek şeyini söyleyeyim size de yaramın ne kadar derin olduğunu anlayın. Benim oğlum 42 yaşında kollarıma düştü. İnanın ki 20 yaşında oğlu vardı Allah bin şahidimdir ki bir kere oğlunun adını Seyit Talha’ yı benim yanımda anmadı. Torunun derdi bu kadar asil bir evlat uğurladım ben. Dua edin bana, dua edin evladıma. Dua edin çünkü ben biliyorum ki, Mevlamın vaadi var o burada ona inanıyorum ben bu kadar mümin, bu kadar âlim, bu kadar devletime, milletime hizmet eden insan burada iken ellerini açtığında Mevlam geri çevirmeyecektir. Benim oğlumun kabrini cennet biri yapacaktır İnşaallah. Allah’ım her birinizden razı olsun yakarışıma iştirak ettiğiniz için, bu geceme iştirak ettiğiniz için, Allah’ım bütün geçmişlerinizi benim oğlumla beraber affeylesin." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 09:39

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17