Trabzon Çaykaralılar Derneği'nden örnek kültür gezisi

Merkezi İstanbul Kartal´da bulunan Trabzon Çaykaralılar Derneği, Karadeniz turları kapsamında Akçaabat´ı ziyaret etti.

Trabzon Çaykaralılar Derneği'nden örnek kültür gezisi
Ziyaret kapsamında düzenlenen yemeğe Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Chp İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Tayfun Balcı, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, basın mensupları ve İstanbul´dan gelen misafirler katıldı.


22. yılını tamamlayan dernek beş yıldır Trabzonlu olup İstanbul´da büyümüş Trabzon´u görmemiş gençleri Trabzon´a ücretsiz olarak getirip kültür coğrafya ve yemeklerini bu gençlere tanıtıyor.

Kartal Belediyesi´nin lojistik olarak destek verdiği Trabzonlu Çaykaralılar Derneği, Karadeniz´deki tarihi yerleri gezdirerek Karadeniz kültürünü, Karadeniz insanını, Karadeniz coğrafyasını ve Karadenizlilerin misafirperverliğini bizzat yerinde yaşatarak anlatıyor. Bu sayede derneğin düzenlediği turlara katılanlar adeta bölgemiz için birer kültür elçisi haline geliyor. Hemşeri derneği niteliğinde olan Trabzonlu Çaykaralılar Derneği İstanbul´da Trabzon kültürünü yaşatmak için birlik beraberlik geceleri düzenliyor ve memleket ayırmaksızın kapılarını çalan tüm yetim çocuklara da çeşitli yardımlarda bulunuyor. Türkiye´deki dernekler içerisinde sadece bu derneğe ait olan ve diğer derneklerde de olmasını arzu ettikleri bir güzellik olarak okullara kırtasiye ve temizlik konusunda destek veriyor. 60 kişilik yönetim kurulundan oluşan dernek İstanbul´daki Trabzonlu kadınlara beden dili, iletişim sanatları gibi konularda Koç Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi´nin de işbirliğiyle eğitimler veriyor. Aynı zamanda gençlerimiz için çağımızın en büyük sorunlarından olan uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadele kapsamında temalı tiyatrolar düzenleyen dernek yapmış olduğu diğer faydalı çalışmalarla takdirleri topluyor.

Akçaabat´ta Trabzonlu Çaykaralılar Derneğini ağırlayan Akçaabat Belediyesi´nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Kültür Sanat ve Turizm şehri olan Akçaabat´a Körfez ülkelerinden çok sayıda turist geliyor. Böyle güzel işlere imza atmış bir derneği ağırlamak bizi memnun ediyor. Turizmde geleceği olan Karadeniz bölgesini tanıtmak için gelen her misafirimiz bizim için bir kültür elçisidir. Bölgemiz insanı yekvücuttur; ülkesine milletine bağlıdır. Her ne kadar birliğimizi bozmaya yönelik olan çalışmalar olsa da bizim birliğimiz bozulmayacaktır. Buna istinaden bölge turizmimiz de baltalanamayacaktır. Her zaman dile getiririm ülke olarak tüm farklılıklarımız kültür açısından bizim zenginliğimizdir. Bizler de bu zenginliği ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için kullanıyoruz. Akçaabat´ımıza hoş geldiniz.” dedi.


Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise yaptığı konuşmada, “Birlik beraberlik içerisinde marka şehir olan Trabzon´a yapılan bu tür geziler bizi fazlasıyla memnun ediyor. Geçmişten beri bir yerleşim merkezi olan Akçaabat´a yapılan bu tür geziler ilçemizi tüm yurtta tanıtıyor. Bu tür organizasyonlarla her zaman turizm elçisi niteliğindeki misafirlerimiz her zaman ağırlamak isteriz. Horonun başkenti Akçaabat´a hoş geldiniz.” dedi.
Program sonunda Trabzonlu Çaykaralılar Derneği misafirleri meşhur Akçaabat Horon gösterisini izlediler.
Trabzonlu Çaykaralılar Derneği'nden yapılan açıklamada; "Geçen sen olduğu gibi bu senede Trabzon Gezisi yaptık. Trabzon’u hiç görmemiş 20 Trabzonlu genç ve derneğimiz çevresinde bulunan STK’ların başkan ve yöneticilerine dört gün üç gece süren Trabzon gezisi olumlu geçti. Geziye katılım sağlayan misafirlerimiz
Kültür Turuna Katılan Misafirlerimiz İsim Alfabetik Sıraya Göre:

AHMET YILMAZ  (DRAHNA DER. BAŞKANI)”
ALİ GENÇ    (AHİ SANYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERN. YÖN. KURL.ÜYESİ)”
CANAN YILMAZ (İST.PENDİK SİVASLILAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
CENGİZ AYCAN (PENDİK BELEDİYESİ CHP GURUP BAŞKAN VEKİLİ)”
FARUK ŞAHİN (YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ BAŞKANI)”
FERMAN GÜNER (ANADOLU YAKASI ARDAHAN İLİ POSOFLULAR DERN. BAŞKANI)”
HALİL TOPAL (KARTAL SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ)”
HASAN DEMİR  (PENDİK SİNOPLULAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
HİKMET ÖZAY (AK PARTİ YALI MAHALLESİ TEMSİLCİSİ)”
İBRAHİM ARSLAN (MARDİN ARTUKLULAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
KENAN ALBAYRAK (KARTAL ERZURUMLULAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
MUHAMMED MEHDİ AKMAN (AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI)”
ÖMER İÇMELİ (ELAZIĞ KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI )”
RECAYİ KONAKÇI (İSTANBUL ESKİŞEHİRLİLER DERNEĞİ BAŞKANI)”
SALİH TOPRAK  (KARINCA KARARINCA SOS.YARD. DERNEĞİ BAŞKANI)”
SEDAT SAVAŞ (PENDİK GERÇEK BAKIŞ GAZETESİ MUHABİRİ)”
SELAMİ SARITAŞ (KARTAL CEMEVİ VAKFI BAŞKANI)”
SÜLEYMAN ÖZTÜRK (İSTANBUL ERZİNCANLILAR FEDERASYON BAŞKANI)”
SÜLEYMAN ŞİMŞEK (CHP YALI MAHALLESİ TEMSİLCİSİ)”
ÜNAL KAYA (DÜNYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ BAŞKANI)”
YASEMİN ALYEŞİL (PENDİK BELEDİYESİ CHP MECLİS ÜYESİ)”
YAŞAR SAKA (PENDİK SAKARYALILAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
ZİYA ÖZCAN (PENDİK ZONGULDAKLILAR DERNEĞİ BAŞKANI)”
Gezimizin programı amacı ve destek verenler
Trabzon ve Çaykaralılar Derneği yöresel coğrafik yapıyı, kültürel yapıyı, karadeniz el sanatlarını , karadeniz mutfağını ve Karedeniz insanının misafir perverliğini tanıtmak 18 Ağustos 2017 tarihi ile 20 Ağustos 2017 tarihi arası KÜLTÜR turu düzenledi. Sırasıyla Trabzon Akçaabat Hıdırnebi Yaylası, Trabzon Atatürk Köşkü, Trabzon Ayasofya Camii, Trabzon Akçaabat İlçesi, Maçka ilçesi ve Sümela Manastırını, Zigana geçiti ve Hamsiköyü, Sürmene ilçesini, Demirkapı Köyü, Multat yaylasını, Haldızen yaylasını, UZUNGÖL’ü, Çaykara İlçesini, Rize Kalesi ve Rize merkezi gezildi. Misafiri perverlikleri için  Akçaabat Kaymakamı Sayın Soner Şenel beye, Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Türkmen beye, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Emre Akgün beye, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Musa Hacıoğlu beye, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Tayfun Balcı beye, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Turhan Bektaşoğlu beye, Taşkıran Mahallesi Muhtarı Sayın Yusuf AĞIRMAN beye Kuyuçam Mahallesi Muhtarı Sayın Orhan Altıntaş ve basın mensuplarına,  geziye verdikleri destek için Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok ÖZ beye Trabzon ve Çaykaralılar Derneği yönetimi ve katılımcılar adına çok teşekkür ederiz. Yapılan etkinliklerde dönemsel olarak söz alan ve konuşma yapan Akçaabat Kaymakamı Sayın Soner Şenel bey, Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Türkmen beye ayrıca gezide misafir olan Federasyon ve Dernek Başkanları yapılan bu etkinliğin birlik ve beraberlik ruhuna olan katkısının önemini ifade ettiler. Değişik il ve kültüre sahip insanların nasıl kardeşçe bir arada olduğunu ifade eden başkanlar özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor zamanlarda teröre ve teröriste inat birlik ve beraberliğimizin asla bozulamayacağının kanıtı ve fotoğrafıdır dediler. Tüm katılımcılarının memnuniyetlerini ifade ettikleri konuşmalardan sonra misafirlerin daha sık Karadenizi ziyaret edeceklerini ayrıca aileleri ile birlikte gelip gezeceklerini ve tüm dostlarına da tavsiyede bulunacaklarını söylediler. Trabzon ve Çaykaralılar Yönetim kurulu olarak bizde emeği geçen , destek ve katılımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 10:47

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17