Metin Bektaş "Emlakçı Belediye Başkanı!"

Metin Bektaş'ın "Emlakçı Belediye Başkanı!" sözleri, CHP'li bazı meclis üyelerini adeta gerdi.

Kartal Belediye Meclisi Eylül ayı son birleşimi Cuma günü Ali Ekber Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Söz alıp kürsüde konuşan Ak Parti'nin muhalefetiyle en dikkatleri çeken Meclis üyesi Metin Bektaş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

En hızlı çürük raporu alan belediye bizmişiz.

Bektaş "Bu gün söz alma nedenim Kartal Belediye Başkanlığı’nın özel müteahhitlerle, özel sitelerde kentsel dönüşüm ile ilgili yapmış olduğu binaların yıkım törenleri ile ilgili olacak. Ben buradan bir şey sormak istiyorum. İnşaat yapan, proje yapan müteahhitlik yapan ve şu ana kadar memnun oldum diyen birine ben daha şu ana kadar rastlaşmadım. Kartal Belediyesi bir balon gibi. Özellikle Kartal CHP İlçe başkanlığı ve meclis başkanlığı yapmış Kamer Gök’ün tabiri ile söylüyorum. Emlakçı Belediye Başkanının sürekli “Kentsel Dönüşümle öncülük yaptık” dediği bir şey var. Arkadaşlar siteleri müteaahitler mi yoksa belediye başkanı mı kuracak? Ne hikmetse bütün sitelerin yapı denetimleri aynı firma olacak. Tüm görüşmeler belediye başkanı üzerinden yapılacak. Akabinde bu sitelerin yıkımına belediye başkanının özel talimatıyla hazırlanmış görsel pankartlar afişler hazırlanacak. Tüm fatura müteahhit tarafından ödetilecek. Her türlü sıkıntıyı müteahhitler çekecek. Sayın belediye başkanı da çıkacak yıktık diyecek. Ya bir kere de yapıcı olun. İskân almak problem, ruhsat almak problem. Şu anda en geç ruhsatı ve iskânı veren belediye.

Emlakçı Belediye başkanı!

Az önce teknik arkadaşlar bilgi verdi. En hızlı çürük raporu alan belediye bizmişiz. Niye Emlakçı Belediye başkanı özel müteahhitlerin işleri olduğu zaman her işi bırakıp bu işle ilgileniyor?” Dedi. Bektaş’ın sözlerine CHP’li meclis üyelerinden tepki geldi. Bunun üzerine konuşmasına devam eden Bektaş “Arkadaşlar ben bireysel anlamda şunu yaptı, bunu yaptı diye suçlamadım. Öyle bir ithamda bulunmadım. Şunu söylüyorum; Yıkım törenlerine katılan belediye başkanı ve yönetimi o siteler için ne yapmıştır? Ben burada seçmenlerin söylemlerini burada konuşmak için buradayım. Ben seçmenlerin söylemlerini buraya taşırım. Çıkar yetkili bir arkadaş “bunlar, bunlar gerçeklerdir” der. Ben Halktan duyduklarımı gelip buradan dillendireceğim. Söylediklerim doğru olabilir, yanlış olabilir. Doğru olanı siz buradan söylersiniz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 14:53

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17