Ak Partililerden Kartal Belediyesi'ne EDEP çağrısı

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Kartal Belediyesini protesto etti.

Ak Partililerden Kartal Belediyesi'ne EDEP çağrısı

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Kartal Belediyesi önünde toplanarak Belediye Başkanını protesto edip, Belediyeye "EDEP YA HU!" yazılı siyah çelenk koydular.

Basın bildirisini okuyan Ak Parti Kartal İlçe Başkanı M. Mehdi Akman;

Saygıdeğer Kartal’lılar, 

Sayın Basın Mensupları

26 Eylül 2017 Salı günü bir kamu kurumu olan Kartal Belediyesi, resmi kurum olma hüviyetine yakışmayan imalı bir üslupla AK Parti’lileri kast ederek ağır hakaret içeren ifadeyi resmi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştır. 

Yaptığı bu paylaşımdan dolayı özür dilemesi gerekirken, Kartal halkının zekasıyla alay eder gibi lakayt bir açıklama yaparak özrü kabahatinden büyük bir tavır sergilemiştir.

Belediye başkanlıkları halka hizmet etmek için halkın yönetenlere emanet ettiği  kurumlardır. Bu kurumları babanızın çiftliği gibi yönetemeyeceğiniz gibi , kafanıza estiği  gibi  istediğinizi yapabileceğiniz kurumlar da değildir.

Resmi kurumların sosyal medya hesapları da bu ciddiyette,  dikkatli paylaşım yapılması gereken mecralardır. 

Belediye adına sosyal medya hesapları belediye başkanlığını temsil eder. Milletin vergileri ile finanse edilen bu mecralarda millete hakaret etmek ahlaksızlık ve edepsizliktir.

CHP’li Kartal Belediyesi maalesef hala milleti hor gören eski anlayışını içinden atamamıştır. Bu anlayışı zaman zaman farklı şekillerde zuhur etmektedir. Geçen Hafta da Belediye Meclis görüşmelerinde Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan Kartal halkına “hayvan” benzetmesi  yaparak vatandaşlarımızı aşağılamış ve hakaret etmiştir. Aslında bu durum CHP’nin “Milletin değerlerini ve Milleti aşağılayan” tavrında ortaya çıkan genel bir özüne dönüştür. 

Sosyal medya hesaplarının başına getirdiğiniz kişiler hata yapabilir, yanlış yapabilir, yaşanan durum gibi edepsizlik (!) de yapabilir. Ama Belediye Başkanı olarak size düşen görev,  gereğini yapmak ve Milletten özür dilemektir. 

Milletin affedip etmeyeceği de milletin taktir edeceği bir tavırdır.

Peki böyle mi oldu  ? Hayır

Bu ahlaksız paylaşımları yapanlar ikinci bir  paylaşım yaparak alaylı bir üslupla yanlış anlaşıldık  gibisinden ifadeye yer verdiler. Bu sabah da konuyla ilgili üçüncü paylaşım yaparak  gene  yanlış anlaşıldıklarını tekrar ederek paylaşımdan kaldırdıklarını söylüyorlar.Maalesef paylaşımları yapanlar hala olayın ciddiyetinde değiller ve  milletin zekasıyla alay etmeye devam ediyorlar.

Yazıklar olsun !!!

Ar damarı çatlamış bu adamlar hala görevlerine devam ediyor.

Maalesef Belediye Başkanı Altınok Öz’de bu ahlaksızlığa ortak olarak, bu ahlaksızlığın müsebbibi ve teşvikçisi konumunda olmuştur. 

              Sizlerin ve tüm kamuoyunun huzurunda bu hakaretamiz ve edepsiz paylaşımı kınıyoruz. Bu saatte kadar yapılan hakaretler karşısında özür dilemeyen Belediye Başkanının bundan sonra dileyeceği özrün de bir önemi olmadığını düşünüyor, istifa etmesini bekliyoruz.  

Bundan sonraki süreçte konunun takipçisi olacağımızı ve hukuk mercilerinde mücadelemizi devam ettireceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

Saygılarımızla.

AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 23:57

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17