İcra dosyalarıyla meşhur Karyapsan’a, 123 bin liralık araba!

Karyapsan’a 123 bin liralık araba yakışır.

İcra dosyalarıyla meşhur Karyapsan’a, 123 bin liralık araba!
banner46

Hacizlerle gündemden düşmeyen Karyapsan’a 123 bin liralık sıfır araba alındığı ortaya çıktı.

Sermaye artırımları ile Kartal Belediyesi’nin gündemine gelen, geçtiğimiz yıllarda borç ve hacizlerle boğuşan Karyapsan’a sıfır araba alındı.

Gazetemiz Ş. Firmasından alınan F markalı hususi sıfır arabanın bilgilerine ulaştı. 22.09.2017 tarihinde alınan Manyetik gri renkli olan araç, 1.5 TDCİ 120 PS PWS özeliklere sahip.

Hayırlı olsun Nizamettin Bey!

İlçem Gazetesi yayın kurulu olarak Karyapsan yönetim kuruluna ve başarılı hizmetleri ile takdir toplayan Karyapsan yönetim kurulu başkanı Nizamettin Zorgül beyi kutluyor, "hayırlı olsun, iyi günlerde binin" diyoruz.

 

İşte Karyapsan'ın borçları ile ilgili 2014 yılında çıkan haber analizimiz;

16 Mayıs 2014 Cuma 11:14

Hacizlik Karyapsan S.O.S veriyor!

Mehmet Ali Büklü'nün yaptığı Karyapsan battı batıyor!

Hacizlik Karyapsan S.O.S veriyor!

Haber - Analiz; Aytekin Yaşar


Laflarıyla değil icraatlarıyla HALKÇI BAŞKAN olan rahmetli Büklü, Karyapsan, Kartursaş, Kartansaş şirketlerini kurarak Kartal için çok önemli hizmetler yapmıştı. Büklü'nün kıymetini bilmeyen Kartal onun gibi bir belediye başkanını bir daha göremedi.

KARYAPSAN S.O.S. veriyor!
 

Kartal Belediye meclisinde Mayıs ayında konuşan meclis üyesi Avukat Muhammer Bektaş çok çarpıcı iddialarda bulundu. Bektaş "Karyapsan neden 10 milyonluk sermaye arttırımı yapıyor? Bu arttırım yeni işler yapmak için mi yapılıyor? Hayır arkadaşlar! Neden Yapılıyor biliyormusunuz? Bankalar kredi vermediği için. 300 bin lira civarında doğalgaz borcundan dolayı, doğalgazı kesilmiştir. İşçilerin paraları aylardır ödenemediği için. Dayak yiyerek kovulan işçilerin kıdem tazminatlarını ödemediği için. İcra takiplerinden kurtulmak için. Ayın 10'una söz verilmiş Nevşehir'de ki otelde ki işçilerin maaşları ödenmemiş hala. Bunların paralarını ödemek için. İcra dairelerinin araçlarına tamamına konulan hacizleri kaldırmak için. bu sermaye arttırımına gidiliyor. Belediye Karyapsan'a 2,5 milyon para aktarması gerekiyor bunun için borç alınıyor.

İşçi dövülerek kovuldu!
 

Arkadaşlar müzmin bir borç batağına doğru gidiyoruz. Kartal Belediyesi borç alarak borç kapatan bir mali yapıya girmiştir. İşçi maaşını alamadığı için bankadan kredi almaya gidiyor. Banka nerede çalışıyorsun? İşçi Karyapsan diyince, sana kredi veremeyiz çünkü senin maaşların ödenmiyor . Nasıl sana kredi verelim? diyor. Karyapsan asfalt üreterek para kazanacakya! Arkadaşlar asfalt üretecek personel dayak atılarak işten atıldı. Nasıl üretim yapacaksınız? Onun için arkadaşlar böyle bir yönetim tarzıyla belediye yönetilemez. Bunun için sayın başkan şirketin iyi yönetilemediğini anladı ve yönetimini komple değiştirdi." diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

Belediye başkanın araçları hacizlik!
 

Kartal Belediye başkanı Altınok Öz'ün bir değil 3 tane bir birinden lüks ve pahalı makam aracı var. Araçlar Karyapsan şirketi üzerine kayıtlı olduğu için hacizlik. Seçim öncesi başkan içinde iken trafik polislerinin aracı durdurup haciz etmek istedikleri iddiaları ise halen siyasi kulislerde konuşulmakta. İşçiler aylarca maaşlarını alamazlarken, Kartal Belediyesi borç üstüne borç batağına girerken 3 makam aracı kamuoyunda hayretlerle karşılanmakta.

Ne otelmiş!
 

Karyapsan şirketinde 130 çalışan olduğu ve bunların 40'nın Nevşehir otelinde çalıştığı belirtiliyor. Nevşehir'de ki otelde çalışan yaklaşık kırk personelin maaşları Karyapsan şirketi üzerinden ödenmekte. Kartal'a yüzlerce kilometre uzakta olan otelin Kartal'a zararından başka ne faydası olduğu halen anlaşılabilmiş değil. 40 personel ikişer bin maaş alsalar. Yemek ve SSK primleri ile beraber ayda minimum 100 bin lira, yılda 1 milyon 2 yüz bin lira, 5 yılda ise 6 milyon lira ile borç batağında ve hacizlik olan Kartal Belediyesine kambur oluşturmakta.

Ötekileştirildik!
 

Meydanlarda bilboardlarda belediye başkanının 'ötekisi olmayan Kartal!' sloganı yazmakta. Karyapsan şirketinde çalışan yaklaşık 17 personel "ÖTEKİLEŞTİRİLDİK! 3 ayı geçti maaşlarımızı alamıyoruz" diyerek iş bırakma kararı aldılar. Plent sorumlusu, asfalt üreticileri, tanker şoförleri, muhasebeci ve güvenlikten oluşan 17 personel iş bırakınca Karyapsan asfaltı kim üretecek! durumuna düştü.


Düzelir inşallah!


Kartal belediyesi Karyapsan şirketini ve diğer şirketlerini borç ve haciz batağından kurtarmak için, işçilerin aylardır almadığı maaşlarını ödemek için yeni yatırımlar ve yeni sanat eserleri (heykeller) üretmek için 18 milyon 600 bin lira meclisten borç yetkisi aldı. Umulur ki Kartal'ın paraları israf yapılmadan, gerekli kısıtlamalara gidilerek seneye bir daha borç alınmadan güzelce yönetilir.


Gelecek icraatlara gebe. Yaşayıp göreceğiz...

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 12:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17