CHP Kartal İlçe Yönetimini kimler düşürmek istiyor?

Kıskanç ’a ESAS’tan Vurun!

CHP Kartal İlçe Yönetimini kimler düşürmek istiyor?

Aytekin Yaşar yazdı;

2019’da kesin olacağı bilinen ama daha önce de olma ihtimali bulunan bir yerel seçim telaşı ufaktan ufaktan başlamıştır. Belediye Başkan adayı olacaklarında söz geçirebileceği bir ilçe başkanı hayali ister istemez oluşmuştur. Hal böyle iken gözler seçimden önce ki son kongre olan ilçe kongrelerine ve olası entrikalara çevrilmiş durumdadır.

Geçtiğimiz günlerde “Erdal Kıskanç Kartal’da, CHP nin itibarını kurtarmıştır” başlıklı köşe yazımda, Belediye başkanının ısrarına rağmen Kıskanç’ın Kartal halkının haklarını kolladığına dair ve ranta dur dediğine dair bir yazı kaleme aldım. Bu yazıma olan ilgi CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç’ın parti teşkilatında ne kadar çok sevildiğini gözler önüne serdi.

Ee tabii belediye başkanına ve ranta karşı durmanın bir bedeli olacağını tahmin etmek, çok da zor değildi.

Grup kararı almayarak meclis üyelerini özgür iradeleriyle baş başa bırakan Kıskanç’ a yaptığının bedelini ilçe kongresinde koltuğundan ederek ödettirme hesabı herhalde!!!

Emir büyük yerden olunca tabi neredeyse belediyede görev yapan her tür makam mevkii sahipleri de kongre hazırlıkları, yani delegelikler için müdahil olduğu duyuluyor, Adalet Yürüyüşünde yekvücut olan partililerin ayrışmasından anlaşılıyor.

Adalet yürüyüşünde partisinin bayrak ve simgelerine izin vermeyen, yürüyüşün sadece CHP’nin değil adalet arayan herkesin olduğunu söyleyen, tüm partilere çağrı yapan Kılıçdaroğlu Kartal’ı nasıl görüyor? Nasıl biliyor?

Geçtiğimiz Cuma günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen örgüt toplantısında CHP İstanbul il disiplin kurulu sekreteri Tamer VURUN ile parti üyesi Rıza AYDOĞAN arasındaki yaşandığı iddia edilenler, sosyal medya ve gazete köşelerinde yazılıp çizilenler adeta sinyal veriyor.

Yazılanlara itibar etmedim doğrusu, 30 yıla yakın bir zamandır tanırım Sayın Vurun ’u, tavrı ve duruşu ile çıkara göre değişenlerden değildir. Hoş ne onu, nede ilçe başkanını akçeli işlerle anıldığını duymadım.

Rıza Aydoğan arayarak bir takım iddialarda bulundu, ayrıca baktım ki sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunmuş. İlk haberi kendi haber sitesinden yapmış,

Sonrası malum;

İlçe başkanını yıpratmak isteyenlerin feryat figan ortalara düşmelerini partililer hayretlerle izliyor.

Ne hikmetse bu yaşandığı iddia edilen olaya, belediye çalışanı veya belediye ile bağı olanların dışında inananda yok.

Konuyla ilgili ilk gün ve dün aradığım Tamer Vurun, konu parti ve partili olunca ki bilindik tavrını sergileyerek, “Haklarımı saklı tutuyorum, partimi ve partililerimi gazete veya sosyal medya üzerinden tartışmam, tartıştırmam” demekle yetindi.

Şimdi soruyorum;

CHP referandumda "Hayır" deme gerekçesinde; “ Tüm yetkilerin bir kişide toplanması doğru değildir” derken, bugün Kartal’da belediye başkanının ilçede benim olmalı yaklaşımıyla tüm yetkilerin kendinde toplanmasını istemesine ne diyecek?

Bekleyip göreceğiz…

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 03:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17