Nursanlar İnşaat hakkında flaş gelişme. İlçem Gazetesi'nin başarısı...

İlçem Gazetesi doğru haberciliğiyle ile bir başarıya daha imza atarak mağdur vatandaşların elini güçlendirdi.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü İzinsiz ve tedbirsiz dinamit patlatan Nursanlar İnşaat'ın görüntülerine ulaştı.

Nursanlar İnşaat ve Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Cevizli Mahallesi Kastamonu Sokak,
22A09C4A Pafta, 10196 Ada, 47B-Blok Parselde yaptığı inşaatta dinamit patlattığı iddia edilmiş ve vatandaşlar tepki göstermişti.

Vatandaşlar Nursanlar İnşaat'ın izinsiz ve tedbirsiz dinamit patlattığını, polise haber verdiklerini ve polis gelinceye kadar delillerin kaçırıldığını ve firma yetkililerinin polise dinamit patlatılmadığı yönünde tutanak tutturduklarını iddia etmişlerdi.

Gazetemizin yaptığı haberler neticesinde harekete geçen Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü, dinamitin patlatıldığı anın görüntülerine ulaşarak, toz kümesinin havaya kalktığı görüntüleri Cumhuriyet Savcısına verdiler. Konu hakkında gazetemiz Emniyet müdürlüğünden bilgi aldı.

Kartal Belediyesi yalanlamıştı!

Kartal Belediyesi resmi sitesinde yaptığı duyuru ile dinamit patlatılmadığı yönünde yalanlama yayınlamıştı.

İşte belediyenin o yanıltan duyurusu;

"KAMUOYUNA DUYURU 19.4.2016 13:30:41
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Bir internet sitesinde yer alan haber ve yorumların ardından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Bahsi geçen haber gerçeği yansıtmadığı gibi çarptırılarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. 
Söz konusu olan Cevizli Mahallesi'ndeki proje; 08.09.2013 planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre incelenmiş olup, 22.01.2016 tarih ve 00-052 ruhsat numarası ile yapı ruhsatı almıştır. Bu doğrultuda inşaat çalışmaları başlamıştır. Ayrıca inşaat sahasında Yapı Denetim Şirket yetkilileri, Şantiye Şefi ve İş Güvenlik Uzmanlarının bulunduğu ve çalışmaların ilgi firmalar tarafından kontrolünün devam ettiği tarafımızca tespit edilmiştir.  Söz konusu proje alanında dinamit kullanılarak bir patlama olmadığı da;  12.04.2016 tarihinde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutulan tutanakla kayıtlara geçmiştir. " denildi.

İlçem Gazetesi yine haklı çıktı

Her zaman belgeli, bilgili ve şahitlerin ifadeleri doğrultusunda haberler yapan İlçem Gazetesi'nin DOĞRU HABERCİLİK İLKESİ bir kez daha meyvesini verdi.

İşte O haberimiz;

Nursanlar İnşaat Huzur Apartmanı'nın huzurunu kaçırdı!

17 Nisan 2016 Pazar 23:08

Nursanlar İnşaat hakkında şok iddialar. Huzur Apartmanı sakinleri "Nursanlar İnşaat yetkilileri dinamit patlattılar, arsamıza tecavüz ettiler! Huzurumuzu bozdular" iddiasında bulundular. Kartal Belediyesi'nin sessizliği ise tepkileri topladı.

Nursanlar İnşaat ve Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Cevizli Mahallesi Kastamonu Sokak,
22A09C4A Pafta, 10196 Ada, 47B-Blok Parselde yaptığı inşaattan dolayı vatandaşlardan tepki geldi.

ŞOK EDEN İDDİALAR!


Vatandaşlar Nursanlar İnşaat'ın resmi izin almadan dinamit patlattığını, Nursanlar İnşaat'ın Huzur Apartmanının arsasına bir cephesinden 3 metre, diğer cephesinden 2 metre içeri girdiğini, binalarını kentsel dönüşüme sokmak için zor durumda bıraktığını, dairelerini 200 bin liradan ucuza almaya çalıştıklarını ve binalarına planlı bir şekilde zarar verdiklerini iddia ettiler. Huzur Apartmanı sakinleri Polise şikayette bulunduklarını polisin yarım saat sonra geldiğini, dinamit patlatanların apar topar kaçtığını ve delil kararttıklarını da iddia ettiler. Ayrıca Zabıtaya da haber veriklerini zabıtanın gelip hiç bir müdehalede bulunmadığı belirttiler. Ayrıca firma yetkililerinin "Daha şiddetli patlatmalar yapmaya devam edeceğiz." dediğini iddia ettiler.

"KARTAL BELEDİYESİ'NE GÜVENMİYORUZ!"


Huzur Apartmanı sahipleri ve kiracıları Kartal Belediyesine 12.04.2016 tarihinde konu hakkında dilekçe verdiklerin belirttiler.Vatandaş Ferit K. "Belediyeye verdiğimiz dilekçeyi okumaya bile tenezzül etmediler. Kartal Belediyesi'ne güvenmiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin gelip olaya müdehale etmesini istiyoruz" dedi.





İşte o dilekçeleri ve şikayetleri;


"KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Cevizli Mahallesi Kastamonu Sokak Huzur Apartmanı sakinleriyiz. Bina sakinleri olarak, binamızın yan tarafında inşaatın hafriyet çalışmaları sırasında arsamızı izinsiz olarak işgal eden firmanın işgalinin bir an önce sonlandırılmasını talep ederiz. Hafriyat çalışmaları sırasında izin alınmadan dinamit patlatılmıştır. Binamıza kasti olarak zarar verilmek istenmiştir. Bina sakinleri olarak panik halindeyiz. Binamızda yaşayan çoluk çocuk binaya giriş ve çıkışta can güvenliğinin tehlikede olmasından dolayı korkmaktadır. Yan tarafımızda ki hafriyat çalışmaları binamıza verilen hasarların tespitini ve buna sebep olan yüklenici firmanın bu hasarların gidermesini rica ederiz." 12.04.2016



NOT: Haberde adı geçen kurum ve ilgililer basın yayın ilkeleri gereği cevap verdikleri takdirde aynı puntolarla sitemizde yayınlanacaktır.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 04:13

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ
ALİ - 8 yıl Önce

süper olmuş belediye başkanı cevap versin bakalım atıp tutmaya gelmez bu işler insanların can güvenliği yok. asker

SIRADAKİ HABER

banner17