Bu karar Kartal Halkına, Yukarı Mahalle halkına ihanet olur!

Kartal Belediyesi Yukarı Mahalle’de ki park alanını imara açmaya hazırlanıyor.

Bu karar Kartal Halkına, Yukarı Mahalle halkına ihanet olur!

Kartal Belediye Meclisi 06.06.2016 Pazartesi günü saat 15:00'de yazılı gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda toplanacak.



Park alanını imara açacaklar!

Meclis üyelerine dağıtılan Haziran ayı gündem maddelerinde, Kartal, Yukarı Mah. 162 pafta, (E:1989) 11119 ada 81-82 parseller ile Belediye’ye ait  “park alanı” imara açılması talep ediliyor. CHP’li Kartal Belediyesi, vatandaşın  “park alanı”nda bulunan arsasının imara açılması için yaptığı plan tadilatı talebinin içine “usulsüz” bir şekilde belediye’ye  ait “park alanı” nı da koyarak imara açmak istediği iddia edildi.


Ak Parti’den “olumsuzdur” görüşü

İmar Komisyonunda görüşülen teklife, CHP’li İmar Komisyonu üyeleri Yücel Süslü, Önder Turmuş, Mehmet Tirgil olumlu görüş bildirirken, AK Parti’li komisyon üyeleri, Nizamettin Altıntaş ve H. Kubilay Salıhvatandaş ise olumsuz görüş bildirerek muhalefet şerhi koyuyor.


İBB 2012’de red etmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında Kartal Belediyesi’nin aynı yerle ilgili plan tadilatı talebini “Yapı ve nüfus yoğunluğuna artış getirdiği ve kişi başına düşen donatı alanını azalltığı görüldüğünden” red etmiş.


Belediye arsa satıp borç mu ödeyecek?


Vatandaşın Yukarı Mahalle’de planlarda “park alanı” olarak ayrılan 956 M2 arsasının  (81-82 parsellerin)  “park alanı”ndan çıkarılarak imara açılması talebine, Kartal Belediyesi’nin vatandaşın arsasının yanında belediyeye ait 13 nolu parselde  “park alanı” olarak ayrılan arsasını da, vatandaşın teklifinin içine koyarak meclisten geçirip satarak borç ödeyeceği iddia ediliyor.


Yukarı Mahalle’nin yeşil alan eksikliği!


Mekansal planlar yapım yönetmeliğine göre kişi başına düşmesi gereken AKTİF YEŞİL ALAN miktarı 10 metrekaredir. 2013 yılına göre Yukarı mahallenin nüfusu 7.921 kişidir. 7921 kişinin sayısı 10 metre kare ile çarpıldığında 79.210 metre kare aktif yeşil alan olması gerekmektedir. Yukarı Mahalle’de mekânsal planlar yapım yönetmeliği standartlarına göre planda 79.210 metrekare aktif yeşil alan olması gerekirken, mevcut 5012 metrekare park yer almakta. Planda mevcuttan farklı olarak ekstra 2238 metrekare daha park alanı yer almaktadır. Yaklaşık 72.000 metrekarelik yeşil alan donatısı eksik iken, bu meclis kararı ile yaklaşık 1412 metrekare park alanı imara açılacaktır.

 
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 02:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fehmi
Fehmi - 8 yıl Önce

Çocuklar sokakta oynamayı unuttular.Elektronik bağımlısı oldular. Birde hiç utanmadan elimizde kalan ufak tefek yerleredemi göz diktiniz? Ben kendi adıma rıza göstermiyorum...:(((( Akgül

SIRADAKİ HABER

banner17