Kartal Belediyesi'nde Afiş Yolsuzluğu!

Yunus Fırat Aydın Belediye Meclisi kürsüsünden belgeleriyle 118 Bin lira Afiş Yolsuzluğu iddialarında bulundu.

Kartal Belediyesi'nde Afiş Yolsuzluğu!
Kartal Belediye Meclisinde konuşmak üzere kürsüde söz alan Yunus Fırat Aydın bir firmanın belediyeye 118 Bin lira fatura kestiğini ve kesilen fatura karşılığında Cevizli Meydan çevresinde hizmet yapılmadığını ifade etti.

Yunus Fırat Aydın "28 Şubat 2014 tarihinde Kartal İlçe Seçim Kurulunun bir kararı var. Derki kararda; 'Belediye Başkanlığınca belediyenin icraatlarına yönelik olarak hazırlanmış olan afişlerin propaganda kapsamında değerlendirilmesine, Mevcut afiş ve ilanların Belediye başkanının hizmet ve projelerine ait görüntüler ile hizmet projelerinin tanıtımına yönelik afişlerin propaganda kapsamlı yasaklı sayılacağından kaldırılmasına.' İlçe seçim kurulunun kararıdır.


Akabinde Cevizli Meydanının etrafı afişlerle donatılır. 18 Mart tarihinde Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı İlçe seçim kuruluna bir dilekçe verilerek bu afişlemenin seçim propagandasına girdiğini belirtir. İlçe Seçim Kurulu da Cevizli Meydanı ile ilgili toplatma kararı alır. Belediye bunula ilgili bir çözüm bulur. Sayın belediye başkanımı aday ve afişlerde yüzünün olduğu yerler kapatıldı. 18 Mart 2014 tarihinden itibarende bu afişler halen Cevizli Meydanında duruyor. Geçtiğim zaman bakıyorum halen aynen duruyor. Yani 18 Mart 2014 tarihinden sonra buraya bir afiş yapılmadı.


26 Ağustos 2014 tarihinde sayın belediye başkanımızın imzasıyla bir ihale yapılması kararı alınıyor. Nedir ihale konusu? Teknik şartnamsei elimde. 'Cevizli Meydanının etrafı 3,5mx76m - 2,6mx346m - 3,5mx82m - 2mx49 metre 30 farklı tasarımla Solvent bazlı Boya ile dijital baskı. İşin süresi yer tesliminden itibaren 10 takvim günüdür' ile kaplanmasını belirten ihale kararı.  Akabinde ihale teklifleri alınır bu firmanı teklifi kabul edilir. 09.10.2014 tarihinde bu firma faturasını belediyeye kesmiştir. 100 bin lira artı KDV. 118 bin lira. Ne diyor bu fatura? Ben Cevizli meydanının etrafına posterler yaptım.Ve yapmış olduğum işin karşılığında faturamı da kestim paramı aldım. Buradan soruyorum. Cevizli Meydanına posterler yapılmışmıdır? Yapılmadığının en büyük ispatı, bahsetmiş olduğumuz detaydır. Yapmış olduğunuz icraat 118 bin lira yapılmamış bir iş için Kartal halkının cebinden çıkan bir para." diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Gazetemiz Yunus Fırat Aydın'ın sözünü ettiği Cevizli Meydanına gitti ve resimleri. Yeni afişleme yapılmadığı gibi, Meydanın etrafında ki belediye başkanının yüzünün kapatıldığı afişler halen 2014 seçim öncesinde ki gibi duruyor.

işte o resimler;



işte o belge;




İhaleye girerek iş yapmadan fatura kesen firma sahibi H.D. kimin yakını?
haberin devamı gelecek. bizi izlemeye devam ediniz... 


NOT: Haberde adı geçen kurum ve ilgililer basın yayın ilkeleri gereği cevap verdikleri takdirde aynı puntolarla sitemizde yayınlanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 09:23

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17