Nuh’un Gemisi HoloZoo, Tuzla'da açıldı.

Türkiye’nin İlk ‘Holografik Hayvanat Bahçesi’ Tuzla’da Açıldı

Nuh’un Gemisi HoloZoo, Tuzla'da açıldı.
banner46
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, dünya üzerinde nesli tükenmiş ve yaşamı devam eden hayvan türlerini bir araya getiren eşsiz bir projeye imza attı. 50’den fazla hayvanın hologram teknolojisiyle yer aldığı Türkiye’nin İlk Holografik Hayvanat Bahçesi Nuh’un Gemisi HoloZoo, Türkiye’nin en fonksiyonel parkı Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda hizmete açıldı.

Nuh’un Gemisi’nden ilham alınarak Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içinde tasarlanan yapı, birbirinden farklı coğrafyalardan 50’den fazla yakın nesli tükenmiş ve yaşamı devam eden hayvanın hologram teknolojisiyle yer aldığı benzersiz bir hayvanat bahçesine dönüştü. Türkiye’nin ilk ‘Holografik Hayvanat Bahçesi’ projesi, dünyanın en popüler teknolojilerinden biri olan ‘Free Format Hologram Sistemi’ ile Tuzla'da hayata geçti. Hayvan türleri, birebir boyutlarıyla Nuh’un Gemisi’nden ilham alınarak hazırlanan yapı içerisinde bir araya geldi.


Nuh’un Gemisi HoloZoo Hizmete Açıldı

Tuzla Belediyesi’nin patent hakkıyla birlikte sahip olduğu Türkiye’nin ilk ve tek holografik hayvanat bahçesi Nuh’un Gemisi HoloZoo, törenle hizmete açıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışa eşi Dr. Fatma Yazıcı ve küçük oğlu Yavuz Yazıcı ile birlikte katıldı. AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, okul müdürleri ve STK temsilcileri açılışa katıldı. 


Şelale Eğitim Parkı’nda Yeni Bir Hayat Kuruldu

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada göreve başladığı 2009 yılından bugüne yaşanan değişime dikkat çekti. Şelale Eğitim Parkı arazisinin hafriyat ve atıklarla dolu olduğunun altını çizen ve bu alanı “Canlı ve yaşanılabilir kent parkı” yapma hayaliyle yola çıktıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Bu park yapılırken duvarın arkasını hiç merak etmeden eleştirilerde bulunanlar oldu.  Bu duvarın arkasına geçmeyi akıl edemeyenlere şimdi artık söylenecek tek bir sözüm var. Lütfen, lütfen eleştirmek yerine yapıcı olmaya gayret edin. İşte burada yeni bir hayat kuruldu. Her biri ilçe belediyesi ölçeğini aşan projelere, Şelale Eğitim Parkı içinde mütevazi açılışlar gerçekleştiriyoruz. Şelale Park’ın Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olduğunun tekrar altını çiziyorum. Şelale Eğitim Parkı, Tuzla Belediyesi’nin kendi imkânları ve ekonomik gücü ile yaptığı bir projedir.” dedi. 


Nuh’un Gemisi HoloZoo, Geliştirilmeye Açık Bir Projedir

Nuh’un Gemisi HoloZoo’nun uzun yıllar süren bir hazırlık ve planlama dönemini kapsadığını belirten Başkan Yazıcı, ‘Nuh’un Gemisi Holozo’nun Şelale Eğitim Parkı’na ayrı bir hava katacağına inanıyorum. Burası bir eğitim kampı ve doğal yaşam rekreasyon alanlarıyla, sadece Tuzla’nın değil İstanbul ve bölgemizin hem eğlendiren hem de öğreten bir mekanı oluyor. Nuh’un Gemisi Holozoo çocuklarımızın doğal yaşam alanlarından uzak kalmaları, herkesin hayvanat bahçesine gidememesi ve hayvanları öğrenebilmeleri açısından önemli olduğuna inanıyorum. Bu geliştirilmeye açık bir projedir. Bilgi İşlem Teknolojilerinin hızla geliştiğini düşündüğümüzde bunun da kendi evrimini tamamlayarak daha müthiş bir hale geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasını “İstanbul’un en ucunda dezavantajlı gözüken Tuzla’da devam eden projelerimiz, yatırımlarımız ve hizmetlerimizle Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğu bir döneme girdik” dedi.


İş, Kişinin Aynasıdır

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci de konuşmasında, Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın hizmetlerini burada anlatmaya gerek yok. İş, kişinin aynasıdır. Yani fazla söze gerek yok. Sayın Belediye Başkanımıza Tuzla’ya kazandırdığı bu güzel tesisler, bu güzel yatırımlardan dolayı biz de teşekkür ediyoruz. AK Parti ailesi olarak hem Tuzla’da, İstanbul’da ve Türkiye’de 14 yılda yaptığımız hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Nuh’un Gemisi Holozo’nun açılış kurdelası protokol tarafından kesildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılış kurdelasını eşi Dr. Fatma Yazıcı ve oğlu Yavuz Yazıcı ile birlikte kesti. Protokol, açılışın ardından Nuh’un Gemisi Holozoo’da doğal ortamlarında yansıtılan hayvanların seslerini duyup yaşamlarını hissedebileceği hayal ötesinde bir macerayı yaşadı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 03:09

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17