İngiliz, Fransız, ABD ve Yunan ajanı 4 provokatör Taksim'de katliam yapacaklardı

Taksim olaylarında, dış mihrakların parmağı olduğu belgelendi. Emniyet güçleri, 8 adet piknik tüpüyle Taksim’de katliam yapmaya hazırlanan diplomatik pasaport sahibi İngiliz, Fransız, ABD ve Yunan ajanı 4 provokatörü kıskıvrak yakaladı.

İngiliz, Fransız, ABD ve Yunan ajanı 4 provokatör Taksim'de katliam yapacaklardı
Taksim Gezi Parkı düzenlemesine yönelik eylemleri kışkırtan ve korkunç bir katliam gerçekleştirmek isteyen uluslararası organizasyon deşifre edildi.




İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin ortak operasyonunda eylemcileri koordine eden, polise ve kamu binalarına karşı yağmaya teşvik eden 4 farklı ülke ajanı gözaltına alınırken, bu ajanlar tarafından planlanan bir patlama son anda engellendi. Diplomatik pasaport sahibi ajan provokatörlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındığı kaydedildi.




İNGİLTERE, FRANSA, ABD VE YUNAN AJANLARI





İstanbul Emniyet Müdürlüğü Türkiye’nin huzur ve istikrarına kast eden provokasyonun arka planındaki derin oyunu ortaya koyan çok korkunç bir planı bozdu. Yapılan takip ve incelemeler neticesinde başlatılan operasyonda, yurda yayılmaya çalışılan Gezi Parkı eylemini provoke ettikleri, büyük bir saldırı planladıkları tespit edilen yabancı ülke ajanları gözaltına alındı. Güvenlik Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından enselenen ajan provokatörlerin, 4 farklı ülke vatandaşı olduğu belirlendi. İngiliz, Fransız, Amerikalı ve Yunan oldukları tespit edilen ajanların üzerinden diplomatik pasaport çıktı.





8 PİKNİK TÜPÜYLE YÜZLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRMEYİ AMAÇLAMIŞLAR





Aynı anda yapılan ikinci dalga operasyonda da bu ajanların da içerisinde yer aldığı grubun Taksim Gümüşsuyu caddesinin başındaki barikata 8 adet piknik tüpü yerleştirdiği tespit edildi. Birçok eylemcinin toplanma yeri olan Gümüşsuyu’nda gerçekleştirilecek olası bir patlamada, yüzlerce kişinin hayatını kaybedeceği, Türkiye’nin büyük bir kaosa sürüklenmesine neden olacağı ifade ediliyor.  




DİĞER HEDEF BAŞBAKANLIK ÇALIŞMA OFİSİ





Sivil birimlerin, kalabalık gösterici grubu içerisinde bulunan ajanları eylemcilere fark ettirmeden çekip aldığı ifade edilirken, ajanların eylemcileri Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisine baskın yapmak için de yönlendirdiği vurgulandı. Emniyet kaynakları, İstanbul Emniyeti’nde sorguya alınan ajan provokatörlerin, önceki gece geç saatlerde TGB’li, DHKP-C’li ve TKP’li oldukları tespit edilen gruplara Başbakanlık ofisini yağmalama talimatı verdiğini belirledi.




Günlerdir takip edilen ajanların göstericileri yönlendirmek için soğukkanlı ve profesyonelce hareket ettiği, kitleyi belli noktalara yönlendirmeye çalıştığı ifade edildi. Bir kısmı yakalanan ajanların 1000’den fazla provokatörün ortak hareket etmesini sağladığı vurgulandı.





PLÂNLI HAREKET EDİYORLAR





Çok profesyonelce hareket ettikleri kaydedilen ajanların alanlara göre işbaşında oldukları tespit edildi. Teori tarafı güçlü olan provokatörler, CHP ve İP içerisinde protestoların alan ve konularını belirledi, marjinal sol örgütlerin içinde olan provokatörler ise bizzat pratikte ortaya konulan planların gerçekleşmesi için yer aldı. Sosyal medya üzerinden Taksim ve Kızılay’da gençlerin toplanmasını sağlayan uzman provokatörler, ebeveynleri ise ikamet ettikleri yerde 28 Şubat benzeri eylemlerde bulunmaları için örgütlemeye çalıştı.





PROFESYONELLİK DİKKAT ÇEKİYOR





Bir haftayı aşkın bir süredir, başını Ergenekon örgütü davasında yargılanan İP’lilerin ve alt varyasyonlarının çektiği terör yandaşları sistematik bir şekilde Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi üzerinde yoğunlaşmıştı. İş makinelerini ve belediye otobüslerini ateşe veren grubun profesyonelce davranması, bir anda dağılıp tekrar süratle bir araya gelebilmesi şaşkınlığa neden olmuştu. TGB ve diğer marjinal gruplar daha önce de Dolmabahçe’de birçok eylem yapmıştı.





GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR





Kaynaklardan edinilen bilgilere göre sorgularına başlanılan ajanlara ek olarak, önceki günde 2 İranlı 1 İsveçli gözaltına alınıp İstanbul Emniyeti’ne götürüldü.














kaynak ; YENİAKİT 
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2013, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17