Yeşil Okullar Beykoz'da Ödüllerini Aldı

İlköğretim öğrencilerini atık türleri ve atık yönetimi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “Yeşil Okul” Projesinde dereceye giren okullara törenle ödülleri verildi.

Yeşil Okullar Beykoz'da Ödüllerini Aldı
banner46

Beykoz’daki 26 okulda uygulanan “Yeşil Okul” projesiyle öğrenciler yıl boyunca okullarında ambalaj atık, atık pil, elektronik atık ve kullanılmış yağ topladılar, organik atıklardan doğaya faydalı kompost malzeme ürettiler.     

 

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Yöntem Temizlik işbirliği ile uygulanan proje kapsamında ilçedeki okullarda 53 ton kağıt atık, 1 ton cam,  637 kg yağ, 3099 kg pil, 1 ton metal ve 5 ton plastik atık toplandı. Öğrenciler tarafından toplanan atıklar ekonomiye kazandırılmak üzere geri dönüşüm merkezlerine gönderildi.

 


“Yeşil Okul Projesi”yle öğrencilerde çevre bilinci ve atık yönetiminin geliştirilmesinin yanı sıra doğal kaynakların tasarruflu kullanımını anlatan eğitimler de verildi.     

 


Yarışmada dereceye girenler için Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Ödül törenine Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 


Ziya Ünsel İlköğretim Okulu, Görele İlkokulu ve Anadoluhisarı İlkokulu yıl boyunca topladıkları atıklarla yarışmanın birincisi olurken, Karlıtepe İlkokulu, Ahmet Mithat ve Tokatköy İlkokulu ikinci oldu.

 


Şahinkaya İlkokulu, Çiğdem İlkokulu ve Ferda Turan Takmaz İlkokulu ise topladıkları atıklarla üçüncü oldular. 

 


Törende öğrencilere hitap eden Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan projeye katılan öğrencileri kutlayarak, sürdürülebilir bir çevre için atık yönetimini sadece okullarında değil evlerinde ve mahallelerinde de uygulamalarını istedi.

 


Dünya’da geri dönüşümün ve kaynakların verimli kullanılmasının her geçen gün önem kazandığını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de büyük küçük herkesin kendinden sonrakilere temiz bir çevre bırakma bilincine sahip olması gerektiğini söyledi.  

 


Konuşmaların ardından Kaymakam Erdoğan, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç tarafından öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.

 


Yarışmanın birincilerine müzik aletleri seti, ikincilere bahçe satrancı ve üçüncü olan yarışmacılara ise teleskop hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2013, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17