Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışma birincisi oldu

İmam hatip liseleri arasında bu yıl altıncısı gerçekleşen “İstanbul’un Kültürel Tarihi” konulu bilgi yarışması kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışma birincisi oldu

40 okuldan 120 öğrencinin ter döktüğü yarışmada birinciliği Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Sultanbeyli Belediyesinin destek verdiği, imam hatip liseleri arasında düzenlenen İstanbul’un Kültürel Tarihi” konulu bilgi yarışması, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. Bilgi yarışması için düzenlenen programa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Ömer Yahşi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Başkanı Nazif Yılmaz, çok sayıda okul müdürü ve arkadaşlarına destek vermek için gelen öğrenciler katıldı.


İmam Hatiplerin Farkı


Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, organizasyonun ne kadar anlamlı olduğunu ifade etti. Keskin, “Yarışmada dereceye giren okulları ve öğrencileri kutluyorum. İsterdim ki, bizim imam hatip lisemiz de dereceye girsin, ancak bizler, imam hatip liseleri arasında ayrım yapmıyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Keskin, imam hatipmezunlarınıngösterdikleri başarıyla ülkelerini nereleretaşıdığının görülmesi gerektiğini ifade etti.


İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Müdürü Ömer Yahşi, böyle güzel bir organizasyonda buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yahşi, “Bu organizasyonlarla yıllar önce imam hatip okullarını kuranların ne kadar büyük bir iş yaptığına şahit olduk. Organizasyona destek veren Sultanbeyli Belediyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ederim.” dedi.


Bilgi yarışmalarını ilk düzenleyen okul olma özelliği taşıyan Esat Paşa İmam Hatip Lisesi’ninMüdürü Selami Yalçın ise “Böyle bir yarışmayı düzenlemek zor ve ağır olsa da destek verenler sayesinde başarılı oldu. Bu yarışmamız önümüzdeki yıllarda birçok organizasyona  imza atacak” dedi.


Birinci, Kartal İmam Hatip Lisesi


Sultanbeyli’den Gediktaş İmam Hatip Lisesi’nin katıldığı yarışmada Kartal İmam Hatip Lisesi birinci, İstanbul İmam Hatip Lisesi ikinci olurken, üçüncülüğe Esenler İmam Hatip Lisesi hak kazandı. Mehteran ve İstanbul Sazendeleri’nin konser verdiği bilgi yarışması dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17