Kartalspor'dan Basın açıklaması "Bu hatalar endişe veriyor!"

Kartalspor'dan hakem kararları ilgili basın açıklaması geldi.

Kartalspor'dan Basın açıklaması

11 Aralık 2012-İstanbul-  Haftalardır oynadığımız maçların sonucuna etki eden hakem kararları bugün bu açıklamayı yapmamızı mecbur kılmıştır.

Sezon başında görevi devralan yönetimimiz, Kartalspor’un içinde bulunduğu maddi sıkıntıları göz önünde bulundurarak elini taşın altına sokmuş, borç üstüne borç eklemeden ve mümkün olduğunca bu borcu aşağılara çekip, kulübün daha rahat yönetilmesi için elinden gelen gayreti gösterme çabası içerisine girmiştir.

Birçok ulusal marka kulübümüzle sponsorluk anlaşması yaparak, PTT 1.lig’in tek İstanbul takımı olan ve kurulduğu günden beri hiç küme düşmeyen Kartalspor’a olan güvenlerini göstermiştir.

PTT 1.lig’in ilk yarısının tamamlanmasına az bir süre kala, puan durumuna bakıldığında sportif açıdan başarısız olarak gözükmekteyiz. Fakat bugüne kadar sessiz kalmış olmamız, bu başarısızlığın tek sorumlusunun Kartalspor yönetiminin, teknik heyetinin ve futbolcular olduğu anlamına gelmesin.

Bu ligde İstanbul takımı olmamıza rağmen ne ulusal basında gerekli değeri gördük, ne de yerel basının desteğini arkamıza alarak olumsuzluklarla mücadele edebildik. Kötü sonuçlar aldığımızda ise eleştirilerle göğüs germeye çalıştık.

Geriye doğru gittiğimizde bilhassa Şanlıurfaspor, 1461 Trabzonspor, Konyaspor, K.Erciyesspor, Adana Demirspor ve Adanaspor karşılaşmalarında hakem kararlarındaki hatalar söz konusu müsabakaların sonuçlarına direkt etki etmiştir.

Verilen - verilmeyen penaltılar, futbolcularımızın hastanelere kaldırılmasına sebebiyet verdiği halde bırakın kart gösterilmesini düdük bile çalınmayan fauller, ceza sahası içinden ceza sahası dışına çıkartılan kararlar, kuralların tamamen dışında gösterilen - gösterilmeyen kartlar, golle sonuçlanacak ataklarımızın gerekli avantajların oynatılmadan acımasızca kesildiği düdükler ve maalesef anlamlandıramadığımız aleyhimize verilen kararlar…

Son oynanan Adanaspor karşılaşması ise artık kamuoyuna bir açıklama yapma gereği hissettirmiştir. Adanaspor maçında tüm futbol camiası önünde vuku bulan hakem hataları hiç de yenilir yutulur türden değildir. Aleyhimize verilen ilk penaltıdan önce rakip takım oyuncusunun 1 metrede açık olan ofsayt pozisyonunda olması atlanmış ve temas bile yokken aleyhimize düdük çalınmış, ikinci penaltı da ise faulle uzaktan yakından alakası yokken düdük çalınmış ve pozisyonun gelişimine dahi bakılmaksızın oyuncumuz haksız bir şekilde bariz gol şansından (!) dolayı ihraç edilmiştir.

Emin olduğumuz, aynı kulvarda yarışmaya çalıştığımız hiçbir güzide kulübümüzün bu türde düdüklere ihtiyacının olmadığıdır. Ne var ki kulübümüz aleyhine yapılan bu hatalar artık sabırların taşmasına sebebiyet vermiştir.    

Son maçlarda bütün spor otoritelerinin tereddütsüz hemfikir olduğu hakem hataları, kulübümüzün sıkıntılarını aşmayı planladığımız bugünlerde çalışmalarımızı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren başta Futbol Federasyonumuz olmak üzere her kuruma karşı tüm edimlerimizi, saygı ve özverilerimizle yerine getirmeye çalıştık. Ancak yaşanan bu haksız kararlar sonrasında bilhassa Merkez Hakem Kurulunu göreve davet ediyor, atamalarda daha titiz davranmalarını ve PTT 1. Ligine gereken önemi vermelerini istiyoruz.  

Şunu yetkililere ve spor kamuoyuna hatırlatmakta yarar var, hatalar insanlara mahsustur ve hakemlerde hata yapabilirler, ancak hatalar devamlı suretle aynı renkler için farklı şekillerde yapılıyorsa doğal olarak art niyet aranır. Futbol takımımız maç da kaybedebilir, kötü de oynayabilir. Ancak alınacak veya kaybedilecek puanlara hakemler veya başka merciler karar veriyorsa o noktada suskunluğumuz bozulur.

Bordo-beyazlı takımımızın bu sezon futbolunda ve aldığı sonuçlarda yaşanan kötü gidişin sebepleri ve giderilme yolları üzerinde söyleneceklerin yeri bu açıklama değildir.

Nitekim bu amaçla, önümüzdeki günler ve haftalarda futbol takımımızla ilgili olmak üzere pek çok konuda radikal kararlar da alınacak ve Kartalsporumuz içine düşürüldüğü kötü durumdan kulübümüz, teknik ekibimiz, futbolcularımız ve taraftarlarımızla el birliğiyle kurtarılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

KARTALPSOR YÖNETİM KURULU

 

KARTALSPOR HAKKINDA

Kartalspor 18 Ağustos 1949 yılında İstanbul’un Kartal ilçesinde, Kartal’ın ileri gelenleri Ali Örs, Mustafa Gürsel, İsmail Perin, Nevzat Bozkurt ve Haluk Akan tarafından kurulmuştur. Renkleri Bordo-Beyaz olarak belirlenen İstanbul ekibi 1964 yılına kadar gayri federe olarak faaliyetlerini sürdürmüş 1965 yılında ise o zamanki ismi Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünce tescil edilerek federe olarak İstanbul 2.amatör kümede mücadele etmeye başlamıştır. Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Olcan Adın, Ertuğrul Taşkıran gibi Türk futboluna önemli oyuncular yetiştiren ekip 2007-2008 sezonundan itibaren TFF 1.lig’de mücadele etmektedir. Kartalspor kuruluşundan bu güne kadar hiç küme düşmemiştir.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17