Başbakan Erdoğan, “Birbirimizi Allah için çok sevelim!“

Konya'da yarın gerçekleştirilecek Şeb-i Aruz töreni öncesi toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, demokrasilere yapılan müdahalelerde en büyük bedeli halkın ödediğini kaydetti. 28 Şubat'ta Konya sanayisinin çok büyük bedeller ödediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, IMF'e olan borcun mayıs ayında biteceğini Merkez Bankası'nın kasasında da 119 milyar dolarlık rezervin bulunduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, “Birbirimizi Allah için çok sevelim!“

Başbakan Erdoğan, "Bugün burada eser ve hizmetlerimizin Konya'mıza hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Yarın vuslatının 739. yıldönümünde Hz. Mevlana'yı hep birlikte yadedeceğiz.

Konya bu yıl yine dünyanın 4 bir yanından gelen misafirleri ağırlayacağız. Hz. Mevlana'nın 7.5 asır öncesinden yaptığı davete ne olursan ol yine gel davetien icabet eden onbinlerce misafir Konya'dan dünyaya sevgi barış mesajlarını iletecek..

Bizler bu sabrımızı koruyacağız ancak ben sizden bir ricada bulunacağım. Ne olur birbirinizi Allah için çok sevelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere prim vermeyelim. Biz enerjimizi burada harcamayacağız. Bizi ayrımak isteyenlere bölmek isteyenlere asla kulak asmyacağız. Yapacağımız çok şey var. Bizi kıskananlar var onların oyununa gelmeyelim diyorum. bu güzel gidişimizi kıskananlara en güzel cevabı birlik ve beraberlik içinde hep sandıklarda verdiniz inanıyorum bundan sonra da vereceksiniz.' şeklinde konuştu.

Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 119 milyar dolar var. 27.5 milyar dolar nire 119 milyar dolar nire. Siz yolsuzluktan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. Yolsuzlukların hortumunu kestik attık. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme ilkesiyle yola devame diyoruz. Hedef 2071.

Bu bir aşkın bir derdin fotoğrafıdır.

bizler 1071'i göremeyebiliriz. Gençler sizlere sesleniyorum.. Ve özellikle de bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz inşallah 2071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir ufukla yer alacaksınız. En az 3 çocuk diyorum çünkü gebnç dinamik yetişmiş bir nesli biz yetiştireceğiz. 444 dumarasıyla yeni bir dönem başladıysa bunu iyi hesap ediniz. Siz birilerinin televizyonlarda söylediklerine inanmayın. Onların böyle bir derdi yok biz dertliyiz biz. Çok çalışacağız çok koşacağız. 81 ilin tamamında üniversite varsa bu bir aşkın bir derdin fotoğrafıdır.





Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2012, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17