Altınok Öz'e isfia et çağrısı! Eylem yapan Kartal Belediyesi işçileri “Altınok sarayda! İşçiler yollarda!“ diyerek eylem yaptılar.

Ahmet Şimşek Koleji Önünde toplanan Kartal Belediye işçileri yağmura aldırmadan sloganlar atarak, minibüs yolu üzerinden yürüyerek Ankara caddesi ve rıhtım caddesinden meydana indiler.

Altınok Öz'e isfia et çağrısı! Eylem yapan Kartal Belediyesi işçileri “Altınok sarayda! İşçiler yollarda!“ diyerek eylem yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclis Üyesi ve Meclis başkan vekili Taner Özdemir ve bazı meclis üyeleri ile işçiler sloganlar atarak yürüdüler.





Altınok sarayda, işçiler yollarda!

Aşırı yağan yağmur altında sırılsıklam olan eylemciler, Altınok Öz'ün villasını kast ederek "Altınok sarayda, işçiler yollarda!" dediler. Belediye başkanına çok kızdıkları belli olan işçiler "Altınok öz İstifa!" diyerek eyleme devam ettiler. Ankara caddesinde ki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yürüyen işçilere vatandaşlarda alkışlayarak destek verdiler.



Meydan'da yağan yağmurun altında ve karanlıkta açıklama yapan Disk Geneliş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu şube başkanı Mahmut Şengün


"Değerli Kartal Halkı ve Kartal Belediyesi Çalışanları;

Hepinizin bildiği gibi, yerel seçimlerde Kartal Halkı, 3 Dönem Kartalı yöneten anlayışa dur diyerek, sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir siyasi anlayış umuduyla tercihini CHP’li belediye başkan adayı ALTINOK ÖZ’Ü Kartal'da iktidara taşımıştır. Halk o dönemin büyük şehir belediye başkan adayı Kemal KILIÇDAROĞLU’nun söylem ve sosyal belediyecilik anlayışını insan ve emek eksenli projelerini benimsediği için Kartal ve birçok ilçede yerel yönetimler el değiştirdi. Emeğin ve emekçinin kalesi olan Kartalda taşeron çalışanlarının zorlanmasıyla sendikalaşma süreci başlamış ve işçiler kendi özgür iradesiyle sendika üyesi olmuştur. Bugün gelinen noktada her platformda emekten dem vuran başkan ALTINOK özün ve Kartal halkına hiçbir faydası olmayan yanlış proje ve yatırımlardan dolayı Kartal ekonomik sıkıntılar içine girmiştir.

Belediyelerin ekseninde heykel değil, insan vardır! 

Seçimlere 1. Yıl gibi bir süre kalınca Kartaldaki ekonomik, yönetsel başarısızlıkları örtmek için hükümetin yapmış olduğu gibi krizin faturasını çalışanlara çıkartmaya çalışmakta ve insanları açlıkla terbiye işsizlikle tehdit etmeye başlamıştır. Unutmayalım ki Kartalda seçilen başkanlar geçici kalıca olan Kartal halkı ve çalışanlarıdır. Her fırsatta size iş verdim diyen başkan unutmasın ki kendisini bu mevki ye taşıyanlar biz çalışanlarız. Her fırsatta şirket çalışanlarını sendikalı yaptım diyerek kendisine siyasal rant sağlayan belediye başkanı unutmasın ki sendikalı olmak örgütlü olmaktır. Düzenli ve güvenli çalışmaktır. Çalışanların sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesidir. Bugün gelinen noktada ise 1 yıldan beri sendikalaşmadan dolayı kasasından tek kuruş çıkmamasına rağmen asgari ücretle evine ekmeğini götürmek isteyen şirket çalışanlarının ekonomik sıkıntının kaynağı göstermektedir. Kartal halkı ve çalışanları çok iyi biliyor ki Kartalın sıkıntısının temel kaynağı yanlış projeler ve yatırımlardır. Belediye başkanı Kartal halkının onaylamadığı hiçbir projeyi onaylamayacağını söylüyordu. Şimdi kendisine buradan soruyoruz. Emek cephesinin en yoğun ikamet ettiği Kartal da halk taşeronda sendikalaşmaya hayır mı dedi, yoksa alındığından beri Kartala mali külfetten başka getirisi olmayan huzur evimi, Kartal halkının beklide hiç göremeyeceği Nevşehir’deki otele mi onay verdi Kartal halkı şunu iyi bilmeli ki belediyelerin görevi ticaret yapmak değil hizmet sunmaktır. Ekseninde heykel değil insan vardır.

Kendi başarısızlıklarını örtmek için, çalışanların ücretleri ve sosyal haklarını bahane etmektedir.

Kartal halkının yaşamını kolaylaştıracak ve odağında insan olmayan hiçbir proje belediyenin asli görevi değildir. 3 buçuk senedir Kartalı yöneten biz çalışanlar değil Kartal belediye başkanı ve yönetimidir. Kendi başarısızlıklarını örtmek için, çalışanların ücretleri ve sosyal haklarını bahane etmektedir. Asgari ücretle çalışan bizlerin tek derdi ücretimizi günüde almak. Bu da insan olmanın en temel olgusudur. Fazla bir şey değil kendisinin de imzasının olduğu kadrolu ve şirket çalışanlarının toplu sözleşmeden doğan ücret ve sosyal haklarımızı istiyoruz. Kendi başarısızlıklarını örtmek için bizleri büklü dönemindeki eylemliklere çekmek istemektedir.

Sabrımızın test edilmemesini!

Biz Kartal çalışanları kadrolu ve şirket çalışanları olarak ete kemiğe büründüğümüzü toplu sözleşmeden doğan haklarımız aşımız ve işimiz için sendikamızla birlikte eylemin en alasını yapacak bilgi, birikim, tecrübe ve birlikteliğe sahip olduğumuzu hatırlatır son kez buradan sabrımızın test edilmemesini ve asıl patronumuz olan Kartal halkının tercihinin iyi algılanmasını temenni ediyoruz. Unutmayalım ki halkın terciğini yanlış algılayıp dikta yönetim sergileyenlerin sonu hep hüsran olmuştur.

Tüm bu olumsuzların giderilmesi için asıl patronumuz Kartal halkını da bu konunun takipçisi olacağının bilincindeyiz." diyerek basın bildirisini bitirdi.

Eylemden sonra işçiler sessizce dağıldılar.



Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 18:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
kartal can
kartal can - 11 yıl Önce

bırakın kardeşim tribüne oynamayı,sen kim işçinin hakkının korumak kim ,hangi belediye başkanı çadırda yatıyor kalkıyor villa dediğiniz yer çelikten yapılma temeli bile olmayan prefabrik bir yer inşa edilirken hiç mi geçmediniz önünden.

devriş polat
devriş polat - 11 yıl Önce

sayın chp li büyüklerimiz altınok öz yanlış üzerine yanlış yapıyor bu adam hangi kafaya hizmet ettiği belli deyil genel merkezin bu olaya el koyması gerekiyo ilçe teşkilatı bitmiş il ise başkanın kapitaline yenik düşmüştür bu başkana oy yok burdan söylüyorum

kemal ferit
kemal ferit - 11 yıl Önce

kartalı altınok bitirdi bunu böyle tarihe gececekler

barış polat
barış polat - 11 yıl Önce

kartal bitmiştir altınok sayesinde bu parti nerede niye chp ye sahip çıkan yok genel merkez bu başkanı partiden ihraç etsin bu ne ya

metin güli
metin güli - 11 yıl Önce

kartalı bu sömürüden kurtarın sayın genek merkez bu başkan kartalı bitirdi ne para bıraktı nede birşey yaptı kendi memleketine yatırım yaptı yanındaki başkan yardımcılarına bakın hangisi partili nereden geldiklerine bakın müdürlere bakın kim bunlar tanıyan varmı soyguncular

yalçın batalay
yalçın batalay - 11 yıl Önce

bu kadar yoruma açık ıfadelerle bır başkan seçim oncesınde konuşmamalı.sen bu kadarını soylersen ve sozun 2 ucunu açık bırakırsan basın bu konuşmayı okuyucusuna boyle sunar.
ayrıca başkanın hem parti içinde hemde parti dışında polıtık olmayan çevreler içinde ımajı hiç ıyı olmadıgını çok rahat soyleyebilirim maalesef hangi adayla bu seçimi kazanırız'' diye yola çıktık ve bu yolda geldiğimiz yeni nokta bu.parti içinden gelmeyen yenı bır yuzu topluma sunup kartalı 40 trılyon borçla bırakan bır başka adayın yerini bır sureliğine doldurabılırsın, ama bunu onumuzdeki yıllara yeni seçimlere taşıyamazsın .. bunu içinizden bırı olarak çok samımı duygularımla söylüyorum..kartal iyi gitmiyor.genel olarak kartal çok uyuşuk bir ilçemiz orgüt bir turlü mobılıze olamıyor.mutlaka bır sihirli el dokunmalı. bu el genel merkez ıl yonetimi veya halkın kendi dınamızmı olabılır.bizde üzerimize düşeni yaparız.ufukta başarı olacaksa bız hep orada varız..

SIRADAKİ HABER

banner17