112 tesis 12.12.2012. Tarihinde Yurdun dört bir yanında açıldı.

Aralarında İstanbullulara 2071 yılına kadar su sıkıntısı yaşatmayacak Melen Çayı Projesi'nin de bulunduğu 112 tesis Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla toplu törenle hizmete alındı.

112 tesis 12.12.2012. Tarihinde Yurdun dört bir yanında açıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Voleybol Federasyonun Salonu'ndan yurdun değişik yerlerine canlı yayınla bağlanarak 112 dev tesisin açılışını yaptı.

İstanbulluların 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Projesi’nin birinci ayağını da aynı açılışla hizmete alındı. İSKİ Kağıthane İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ndeki açılış programına İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’dan yönettiği açılış öncesi konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yaptığımız yatırımlarla İstanbul’un su sıkıntısını çözdük. 2071 yılına kadar İstanbul su sıkıntısı çekmeyecek” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıl önce okuduğu bir şiirden dolayı görevinden alındığını hatırlatan Başkan Topbaş, “Türkiye’de okunmak üzere gelecek nesillere şiirler yazıyorsunuz” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Tam 15 yıl önce bugün 12.12.1997’de  Siirt’de şiir okudunuz. Görevden uzaklaştırıldınız. Ve şimdi Türkiye’de okunmak üzere gelecek nesillere şiirler yazıyorsunuz. Bundan dolayı millet olarak İstanbullular olarak size teşekkürlerimi arz ediyorum.”

Melen Projesi’nin Başbakan Erdoğan’ın isteği doğrultusunda projelendirerek jayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Topbaş, “2071 yılı İstanbul ve Türkiye için hayırlı olsun” dedi.
Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul Boğazı’nın 135 m. altından, 5 km. uzunluğunda 4.5 m çapındaki su tüneliyle dünya da bir ilk olan bir projeyi sizin tavsiyenizle gerçekleştirdik. Bundan dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Ferhat’ın Şirin’e erişmesi gibi Belediye Başkanlığınızdan itibaren dağları deldiniz. “Tayyib’in işi Allah’a kaldı” diyenleri utandırdınız. Size milletçe teşekkür ediyoruz.”

Başkan Topbaş’ın konuşmasının ardından butonlara basılarak Melen Çayı Projesi’nin ilk ayağı hizmete alındı.

Açılışı yapılan eserler arasında; 26 baraj, 2 gölet, 30 sulama tesisi, 26 özel sektör HES projesi, 9 içme suyu projesi, 4 taşkın koruma tesisinin yanı sıra şehir ormanları, bal ormanları, orman içi dinlenme yerleri, yangın havuzları ve göletleri, orman yolları, otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), deniz OMGİ'leri, milli park projeleri, milli ağaçlandırma seferberliği, Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi, 'Okullar Hayat Olsun Projesi', yol kenarı ağaçlandırmaları, Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi ve 2 adet meteorolojik radar bulunuyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 00:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17