AK Parti'den Hamzaçebi'ye sert cevap

CHP'li Hamzaçebi'nin Haberal Yasası'nın gecikmesine...

AK Parti'den Hamzaçebi'ye sert cevap

CHP'li Hamzaçebi'nin Haberal Yasası'nın gecikmesine yönelik eleştirileri sırasında "İktidar ve Başbakan, insanlıktan nasibini alamamış" sözlerine AK Parti'den sert yanıt geldi.

AK Parti Grup Başkanlığı, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin Haberal Yasası'nın gecikmesine yönelik yaptığı eleştiride "İktidar partisi, Başbakan, insanlıktan nasibini alamamıştır. Hadi Sayın Başbakan insanlıktan nasibini alamadı, Sayın Meclis Başkanı; sizin hiç insanlık duygunuz yok mu?" sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

TBMM AK Parti Grup Başkanlığı imzasını taşıyan açıklamada, "CHP Grubuna mensup bir Grup Başkanvekili'nin kendi seviyesizliğini ve ahlak dışı üslubunu yansıtacak bir şekilde Sayın Başbakanımıza fütursuzca hakaret etmesi Türk Demokrasisi adına utanç verici bir olaydır" denilerek şöyle devam edildi:

"Olağanüstü Kurultayları sebebiyle CHP'nin heba ettiği bu yasa teklifinin görüşmelerindeki gecikmeyi, vicdan azaplarının omuzlarındaki taşınamaz yüküyle birlikte AK Parti Grubu'na mal etmek istenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın benzeri akıl ve idrakten yoksun küfürbaz ve haddi aşan üslubu Türk Milleti tarafından bilinmekteydi. Bu durumun sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na özgü olmadığı CHP Grup Başkanvekili'nin de aynı şekilde kişiliksiz ve onursuz yaklaşım içerisinde olduğu görülmüştür.

Eğer Grup Başkanvekili insanlıktan nasibini almamış birini görmek istiyorsa, kendi Genel Başkanı'nın yüzüne bakması yeterli olacaktır"

HAMZAÇEBİ'DEN AK PARTİ'YE YANIT: "SEVİYE DIŞI BAZI SIFATLARIN DEĞERLENDİRMESİNİ MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE SUNUYORUM"
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya, “AKP Grubu adına yapılan açıklamadaki seviye dışı bazı sıfatların değerlendirmesini milletimizin takdirine sunuyorum. Bunlara cevap verme ihtiyacı duymuyorum” yanıtını verdi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKP Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya yanıt verdi. Hamzaçebi, şöyle dedi:

“Bugün AKP Grubu adına yapılan yazılı açıklama, Türkiye'yi yönetenlerin hangi üslup içerisinde olduklarının göstergesi olmuştur. Dünkü basın toplantımda Sayın Haberal'ın annesinin vefatına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş ve hükümetin kamuoyunda Haberal yasası olarak bilinen yasayı geciktirdiğini ifade etmiştim. Açıklamamda kin, nefret, intikam duyguları üzerine kurulu ‘İnsanlık gibi bir değerden yoksun bir siyasetin ve bunun yansıması olan bir yargı sisteminin Türkiye'ye zarar verdiğini' belirtmiştim. Sayın Başbakan'ın siyasetinin de bu yönde olduğuna ilişkin değerlendirmeler yapmıştım.

AKP Grubu adına bugün yapılan yazılı açıklama görüşlerimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi. AKP Grubu adına yapılan açıklamadaki seviye dışı bazı sıfatların değerlendirmesini milletimizin takdirine sunuyorum. Bunlara cevap verme ihtiyacı duymuyorum. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir.”  (habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17