Halkçı Partililer Çiçek Pasajında içilen içkilerin parasının halktan çıkmasına ne diyecekler acaba!

2011 yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü...

Halkçı Partililer Çiçek Pasajında içilen içkilerin parasının halktan çıkmasına ne diyecekler acaba!

2011 yılı Faaliyet Raporunun görüşüldüğü Kartal Belediyesi Meclisi Nisan ayı son oturumu, Mehdi Akman'ın "belgeleriyle ispatlarım dediği" ithamlar, Kartal kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

AYDA BİR, KIRKBEŞ GÜNDE BİR, ÇİÇEK PASAJINDAN FATURA!

Ak Parti Meclis Üyesi Mehdi Akman'ın konuşmasında belirttiği "fatura numaralarıyla ispat ederim, ayda bir, kırkbeş günde bir Çiçek Pasajından alınan 300-350 lira tutarında fatura.

MÜDÜRLERİN AVANSI ÇEKİP KASALARINDA TUTMALARI!

Akman "1 milyon 750 bin liralık harcama himayesiz avans çekme yöntemiyle yapılıyor. Müdürler avans çekiyor 5 bin lira, 10 bin lira, 30 bin lira, 40 bin lira, bu avansı çektiği zamanda, aynı gün içerisinde harcamak zorunda. Bu parayı çekiyor belediye kasasından 30 milyarı, 2 ay içerisinde, 2,5 ay içerisinde harcıyor. Yani 30 milyar, 20 milyar sürekli müdürün kasasında kalıyor. Böyle bir harcama yöntemi nerede var. Bunu da sayın başkandan öğrenmek istiyorum." demişti.

TALEP FİŞSİZ ASTRONOMİK FİYATLARLA ALIM VE TAMİRLER

"1 milyon 750 bin lira büyük rakamı ihale yapılması lazım. Türkiye’nin neresinde bir klimanın montajı 900 bin liraya nasıl yapılmış. Girişteki otomatik kapı nasıl 10 bin liraya tamir edilmiş, 10 tane sandalye masa nasıl 7 bin liraya alınmış ve nereye alınmış bunların hiçbirinin talep fişi var nereye alındığı belli ben merak ediyorum." diyerek merakını belirtmişti.

ÖZEL MÜLKE HALKIN PARASIYLA ASFALT DÖKÜLMESİ!

Akman konuştukta dinleyenler şaşkınlık içinde kalmışlardı. İşte o detayların devamı "2010 yılında 230 milyar lira harcanarak güneşlenme platformu yapıldı, oraya iskele yapılıyor diye. O tekrar 30 milyara söktürüldü. 2011 yılında tekrar yaptırıldı. Birde başkan hep halka hizmet yapacağım diyor. Verdiğimiz örnekte halka mı, güç gruplarına mı hizmet ettiği daha iyi anlaşılır. Bakın özel mülke asfalt döktürüyor. Sadece bir özel mülke döktürdüğü asfalt miktarı ise 55 milyar. Kartal’ın gururu olan Lütfü Kırdar Hastanesi Otoparkının çamurdan kurtulması için asfalt dökülmesini talep ediyor. Başkan bunu ret ediyor. Niye ret ediyor acaba? Çünkü diğer taraflarda dökmediği asfaltı gösterebiliyor ama orada gösterebilmesinin imkânı yok. Bütün spor kulüplerine yaklaşık 70-80 bin liralık bir yardım yapıldı ama Dragos Yelken Kulübüne 70 ile 100 milyar arası bir rakamda harcama yapılıyor." belirterek dikkatleri çekmişti.

HALÇI PARTİLİLER YANİ CHP İLÇE YÖNETİMİ VE MECLİS ÜYELERİ HALKIN PARASINI MI SAVUNACAKLAR! YOKSA SUSACAKLAR MI?

Evet, Akman öyle büyük sıkandallardan söz etti ki, CHP'li meclis üyeleri buna rağmen Faaliyet raporuna evet dediler. Şimdi asıl halkın ve kamuoyunun merak ettiği konu şu;

1 - Halkın parasıyla içki içilmesine ve faturasının belediyeye yani halka kesilmesine,

2 - Bir klimanın montajı 900 bin liraya yapılmasına,

3 - Müdürlerin avansları kasalarında bekletmelerine,

4 - 10 tane sandalye masanın 7 bin liraya ve nereye alınmasına,

5 - Özel bir mülke 55 bin liralık asfalt dökülmesine,

6 - Güneşlenme platformunun yapılıp, 30 bin liraya sökülmesine ve sonra ki yılda yeniden takılmasına,

Ve, bunun gibi çok ciddi iddialara CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök'ün ve meclis üyelerinin ne diyeceği, halkın parasının savunulması için gerekli disiplin ve cezai müeyyidelerin uygulanıp uygulanmayacağı merakla beklenmekte.

Gelişmeleri siz okurlarımıza duyuracağız...


Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2012, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17