Türkmenistanlı bir grup öğrenci Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret Etti

Türkmenistanlı bir grup öğrenci Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret Etti

Yeni Yılın İlk Gününde Yurt Dışından Misafir Öğrenciler

 Ocak ayının ilk tatil gününde Türkmenistanlı bir grup öğrenci Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret ederek ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul’da okuyan Türkmenistanlı üniversite öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Sancaktepe’de 2011 yılının ilk programında üniversiteli öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Erdem, hereksin tatil yaptığı bir günde gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

1 Ocak Cumartesi günü misafirlerini ağırlayan Başkan Erdem,  Avrupa kültür başkentliği yapmış, dünyanın sayılı şehirlerinden ve medeniyetlerin merkezi olan İstanbul’da okuyor olmanın önemine dikkat çekerek, kardeş ülke Türkmenistan’la dostluk bağlarının çok kuvvetli olduğunu dile getirdi.

 Uluslararası düzeyde akademik faaliyet yürütmek ve ülkeler arası öğrenci değişimine yönelik iletişimi oluşturabilmek için yurt dışından gelen misafir öğrenciler için üniversitelerimizin kapılarını açmalarının çok önemeli olduğunu belirterek, ülkemizdeki misafir öğrencileri birer kültür elçisi olarak gördüğünü ifade eden Başkan Erdem; ''ülkemize gelen misafir öğrencilerimizi uluslararası anlamda ülkemizi tanıtma, bilimsel katkı verme, kültürümüzü paylaşma ve ülkemize özgü misafirperverliği yaşatmak için önemli bir fırsat olarak görüyorum… Sizlerin üniversitelerimizde en iyi şekilde eğitim almanız, meslek sahibi olmanız ve ülkemizde hayata hazırlanmanızın anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sizleri Türkiye’nin ve İstanbul’un gönüllü elçileri olarak görüyorum.” dedi

Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri’nin de da hazır bulunduğu yemekte söz alan Türkmenistanlı öğrenciler, Sancaktepe’de çok güzel bir şekilde ağırlanmaları ve kendilerine gösterilen yakın ilgi nedeniyle Başkan İsmail Erdem’e teşekkür etti. İstanbul’da sıcak bir ilgi ve yardımseverlik gördüklerini söyleyen yabancı öğrenciler, mevcut ihtiyaçları da dile getirdi. 

Yaklaşık 50 kişiden oluşan öğrenci grubu, İstanbul’da eğitimlerini sürdürmekten memnun olduklarını dile getirerek öğrenimleri süresince yaşadıkları güzellikler ve hatıraların her iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacağını dile getirdiler. 

Kahvaltı programı sonrası topluca fotoğraf çekimin ardından Başkan Erdem misafirlerini yolcu etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2011, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17