Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığını yürüttüğü Sivas Platformu, 3...." />

Sivas Platformu 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığını yürüttüğü Sivas Platformu, 3....

Sivas Platformu 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığını yürüttüğü Sivas Platformu, 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

İstanbul'da yaşayan Sivaslıların dayanışma ve yardımlaşma başta olmak üzere, birçok alanda birlik ve beraberliklerine öncülük eden Sivas Platformu, 3. Olağan Genel Kurulu’nu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yaptı. Genel Kurul, 29 Nisan Pazar günü sabah saat 10:00’da kahvaltı ile başladı.

Sivas Platformu'nun 3. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, platformun Sivas'ın tümünü kucaklayan insan merkezli çalışmalarıyla Türkiye'de model olduğunu ifade etti.  Platformun 2006'da  kurulduğunu belirten Başkan Erdem, 16 ilçeyi temsilen Sivas'ın tüm birikimlerini ortaya koyacak tüm insanları kucaklayacak bir yapıyı esas aldıklarını kaydetti. Platformun çok farklı düşünen, farklı siyasi partilerde görev yapan, farklı yaşayan insanları toplayarak her zaman, her konuyu müzakere etme şansına sahip olduğunu dile getiren Erdem; “Çünkü bir zamanlar billur pınarlarından su içtiğimiz, paha biçilmez temiz havasını soluduğumuz, tozlu yollarında koşup oynadığımız, bizi besleyen, büyüten memleketimiz için ödememiz gereken bir vefa borcumuzun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Başkan Erdem, işadamlarına Sivas’a yatırım yapma çağrısında bulunarak, Sivas ekonomisin güçlenmesini, öğrencilerin daha rahat okuyabilmesini, kültürel etkinliklerin daha rahat yapılabilmesini istediklerini söyledi. Erdem, konuşmasının sonunda, “Dünya değişiyor; pazar olarak büyüyor, coğrafi olarak küçülüyor. Bu değişimi iyi algılamak, dünyayı hedeflemek gerekiyor. Bu değişim sürecinde, artık ayakta kalmanın yolu, yerel üstünlüklerinizi küresel bir dile dönüştürmemizden geçiyor” diyerek bunun yolunun da girişimci bir ruha sahip olmaktan geçtiğini ve bununda Sivaslılarda var olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin Sivas’ta atıldığını belirterek“ Tüm dernek ve vakıflarımızın desteği ile daha etkili olmak, tek ses olabilmek, hem bilim ve kültür,  hem de ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesine katkıda bulunabilmek için, bu gönüllü oluşum hemşehrilerimiz için çok önemelidir ” dedi.

Genel kurulda konuşma yapan, milletvekilleri ve bürokratlar, Sivaslıların birliğinin önemine dikkat çekerek İstanbul'un Sivaslıların yaşadığı en önemli merkez olduğunu,  Sivaslıların birliğinin tüm Türkiye'ye model oluşturacağını söyleyerek, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem'e ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Divan kurulunun yaptığı çalışmayla, yeni yönetim listesi ve Platform Başkanlığına İsmail Erdem, katılımcıların tamamının oyları ile tekrar seçildi.

Genel Kurul'a, çok sayıda Sivaslı üst düzey yöneticinin yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler de katıldı. Haliç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan kurula, İsmet Yılmaz - Milli Savunma Bakanı, Ali Kolat - Sivas Valisi, Doğan Ürgüp-Sivas Belediye Başkanı, Burhanettin Kuru - BBP Genel Başkan Mustafa Destici, AK Parti Sivas İl Başkanı, Hilmi Bilgin- Sivas Milletvekili, Ali Turan - Sivas Milletvekili, Feyzullah Kıyıklık - AK Parti İstanbul Milletvekili, İsmet Uçma - AK Parti İstanbul Milletvekili, Nurettin Nebati - AK Parti İstanbul Milletvekili, Harun Karaca - AK Parti İstanbul Milletvekili, Osman Boyraz - AK Parti İstanbul Milletvekili, İlyas Dökmetaş - Sivas Cumhuriyet Ün. Rektörü, Gülay Dalyan - AK Parti İstanbul Milletvekili, Selami Uzun - Eski Sivas AK Parti Milletvekili, Sebahat Akkiraz - CHP İstanbul Milletvekili, Prof. Dr. Zafer Gül- Marmara Ün. Rektörü, Feyzullah Özcan - Sancaktepe Kaymakamı, Süleyman, Erdoğan - Üsküdar Kaymakamı, Ertuğrul Gülsever - CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı, Prof. Dr. Hamza Kandur - Marmara Ün. Rektör Yardımcısı, Sedat Özata - Sivas İl Genel Meclis Başkanı, Mustafa Akın - BDDK Yönetim Kurulu Üyesi, Azmi Ekinci - AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı katıldı.

Program plaket sunumları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Başkan Erdem, programa katılan davetlilerle ayrı ayrı ilgilenirken, toplantı sonrası da tüm konuklarını uğurladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17