" />

4. Geleneksel Sancaktepe Satranç Turnuvası sona erdi

4. Geleneksel Sancaktepe Satranç Turnuvası sona erdi

Geleneksel "Sancaktepe Gelişimin Merkezi, Satranç Turnuvası"nın dördüncüsü yapıldı. Sancaktepe ilçesindeki okullarının katıldığı turnuvada, milli sporcuların Körleme ve Yıldırım gösterisi bir hayli ilgi çekici oldu.

Ev sahipliğini ve sponsorluğunu Sancaktepe Belediyesi’nin yaptığı Sancaktepe İlçesi Okullar arası 4. Satranç Turnuvası sona erdi. Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle "Okullar Arası Satranç Turnuvası” Samandıra Kültür Merkezi’nde 25-26 Nisan tarihlerinde yapıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız İsmail Erdem, Eğitimde satrancın önemine değinerek, satrancın öğrenci gelişimine yapmış olduğu katkılardan bahsetti. Başkan Erdem,  “Satranç, yeni eğitim anlayışındaki çoklu zekâ kavramına uygun olarak çocuğun gelişimine  olumlu katkı yapıyor. Seçmeli ders olarak okullarımızda okutulmaya başlanan dersin zeka gelişimine katkısının olduğu bilinmektedir. Satranç öğrenme hızlıdır, eğlencelidir, destekleyicidir. Bu açıdan satrancın etkin öğrenmede önemli bir araç olduğu söylenebilir. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çocuklarımızın geleceğini önemsiyorsak satranç ile onları tanıştırmalıyız” dedi.  Başkan Erdem ayrıca, günlük hayatın gerçeklerinden ortaya çıkan zihinsel bir spor olan satrancın  çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında son derece kullanışlı bir araç olduğunu belirtti. Başkan Erdem Sancaktepe’deki eğitime yapılan desteklerden bahsederken bilgi evleri, genç gelecek merkezinden de bahsetti.

Turnuvanın ilk gününde Türkiye’nin dünya çapındaki yeni şampiyonu Grand Master (büyük usta) Kıvanç Haznedaroğlu’nun Körleme maç gösterisi (tek başına 5 rakiple gözleri kapalı taşları yeri söylenerek rakiple oynaması) bir hayli ilgi çekici oldu. Yine ikinci gün iki milli sporcunun Yıldırım(her hamle arası 1 saniye gibi bir sure olan, çok acele oynanan bir satranç oyun şekli) gösterisi heyecanlı dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Öğrenciler ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan turnuva bir hayli çekişmeli geçti. Gerçekleştirilen turnuva finalleri sonunda derece alanlar için Samandıra Kültür Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler, 4 ayrı kategoride birbirleri ile mücadele etti. Yarışma; ümitler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisi şeklinde yapıldı.

Gerçekleştirilen turnuvaya,Sancaktepe Beldiye Başkanı Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.  Programa ayrıca, milli sporcular; Gm Kıvanç Haznedaroğlu, Gm Emre Can, Gm Barış Esen, Wgm Kübra Öztürk, Wgm Betül Cemre Yıldı’da katıldı.

Samandıra Kültür Merkezi’nde bu yıl 4.si düzenlenen turnuvada, 44 okuldan 283 öğrenci yarıştı. İlçe bazında gerçekleştirilen turnuva sonunda 120 madalya 12 kupa dağıtıldı. Bu yıl farklı olarak Anaokulu-Anasınıfı Maçları gerçekleştirilerek öğrencilerin satranca teşviki sağlandı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 20:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17