Bilal Gündoğdu "AVM yasaları bir an önce çıkartılmalıdır

Maltepe Zeytindalı restaurant ta yapılan Kartal...

Bilal Gündoğdu

Maltepe Zeytindalı restaurant ta yapılan Kartal Adalar Kredi Kefalet Kooperatifinin Genel kuruluna katılan Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu çok önemli açıklamalarda bulundu.

KÜÇÜK ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR!

Gündoğdu "Küçük esnafı yok eden AVM yasasıyla Perakende yasasının bir an önce Meclis’ten çıkarılması gereklidir." dedi. Küçük esnafın can çekiştiğini, iflasların çoğaldığını ve işsizliğin arttığını dile getiren Gündoğdu, Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nin verdiği desteğin de artmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

KREDİ KOOPERATİFLERİ 2011 YILINDA ÇAĞ ATLADI

Kartal Adalar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Genel Kurulu’nda konuşan Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu, Kredi kooperatiflerinin 2011 yılında çağ atladığını ifade etti. Esnaf ve Sanatkar’ın sonuna kadar desteklendiğini ve verilen kredilerde de artış olduğunu dile getiren Gündoğdu, kooperatiflerin esnafın can simidi olduğunu önemle belirtti.

AVM YASALARI BİR AN ÖNCE ÇIKARTILMALIDIR

Esnafların ülkenin bel kemiği olduğunu vurgulayan Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu, “Hükümet esnafımıza sahip çıkmalıdır. Hükümet’in açtığı kredilerle ayakta kalabilen esnaflarımız için asıl önemli olan AVM yasalarının bir an önce kanunlaştırmaları gerekiyor. Kendi öz kaynakları ile ayakta kalmayı direnen esnafımız vergi kaçakcılığı yapmadan, devletimize büyük katkı sağlamaktadır. Ancak ne hikmetse büyük sermayeler küçük esnaflardan korkmaktadırlar. Biz ülkemizde işsizliğin çoğalmaması, esnafın ayakta kalabilmesi için büyük mücadeleler veriyoruz. Meclis’te bekleyen Perakende ve AVM yasalarının bir an önce çıkartılması gerekiyor. Çünkü iflas eden esnafımız işsizler ordusuna katılmaktadır. Büyük tüccarlar ve tacirler küçük esnafı yutuyorlar. Her mahallede bir AVM var, küçük esnafımızın bunlarda rekabet edebilmeleri mümkün değildir. 10 yıldır bu yasanın çıkması için mücadele veriyoruz” dedi. Ticari taksi ve minibüslerde zorunlu trafik sigortalarının da özelleştirilmesiyle birlikte fiyatlarının arttığına dikkat çeken Gündoğdu, “Günde 50-100 TL kazanan bu esnaflarımızın bu sigortalarını ödemeleri mümkün değildir. Artık esnaflar olarak susmayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17