" />

Sancaktepe'de Bilgi Evi sayısı 10’a ulaştı

Sancaktepe'de Bilgi Evi sayısı 10’a ulaştı

Sancaktepe Belediyesi, yapımı tamamlanan 10. bilgi evini Fatih Mahallesine Fatih Sultan Mehmet adı altında hizmete açtı.  Üç yılda ilçeye on Bilgi Evi kazandıran Sancaktepe Belediyesi, toplamda 15.000 öğrenciye eğitimde destekçi oluyor.

Kültürel ve sosyal alandaki hizmetlerini aralıksız sürdüren Sancaktepe Belediyesi, ilçede yapımına başladığı bilgi evlerinin sayısını hızla arttırıyor. ‘Her Mahalleye 1 Bilgi Evi’ sloganıyla ilçeye bugüne kadar 9 Bilgi Evi kazandıran Belediye, 10 Şubat Cuma günü Fatih Mahallesine Fatih Sultan Mehmet adı altında yeni bir bilgi evini düzenlediği bir törenle hizmete açtı.  Mahallenin adı ile de uygun olan bilgi evinin açılışına Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci, meclis üyeleri ve çok sayıda halk katıldı.

Tören öncesinde bilgi evleri öğrenci ve hocalarının okuduğu türkü ve şiirlerin ardından program,  İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti.

Bilgi Evi açılış törenin ilk konuşmasını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptı.  Sancaktepe Belediyesi’nin ilçeye önemli hizmetler sunduğunu ifade eden Erdem, “ Sancaktepe belediyesi okullara yardımının ve eğitime katkılarının yanı sıra Bilgi Evi gibi son derece önemli bir hizmeti çocuklara taşıyor. Çocuklarımız okul sonrasında kendilerine rehber bir ortamda ve en iyi koşullarda eğitim imkanı buluyor.  Görüyoruz ki burada eğitim alan çocukların okul başarıları her geçen gün artıyor.” şeklinde konuştu. Erdem, “Her zaman belirttiğimiz gibi geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin iyi yetişmesi bizlerin en çok üzerinde durduğu konulardan biridir. Çünkü bugünün genci yarının öğretmeni, mühendisi, doktoru, yöneticisidir. O yüzden onların eğitimi, bilgi ile donanımlı olmaları sorun çözme yeteneklerinin gelişmesi sadece Sancaktepe’nin geleceği için değil, ülkenin geleceği için fevkalade önemlidir” şeklinde sözlerini tamamladı. Bilgi Evleri’nin sadece çocuklara değil velilerine de açık olduğunu kaydeden Başkan Erdem, özellikle kitap okumak için velilerin Bilgi Evleri’ne gelmesini istedi.

Kaymakam Feyzullah Özcan yaptığı konuşmada,“Sancaktepe Belediyesi kurulduğu günden itibaren hızlı bir şekilde kültür politikası oluşturmuş, gençlerimizin kitap, bilim, sanat ve kültürün rehberliğinde ilerlemelerini sağlamak için çok ileri ve ivedi adımlar atmıştır” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise hükümet olarak eğitime verilen önemin çok daha fazla olduğunu belirttiği konuşmasınna 2000 yılı ile 2012 yılarından rakamlar vererek izahlar getirdi.Konuşmaların ardından Başkan İsmail Erden ve protokol, çocuklar ile birlikte Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bilgi Evi’ni gezen ve çocuklarla sohbet eden Başkan Erdem’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17