" />

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde "Önce eğitim sonra nikâh"

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nde

Bir yastıkta ömür geçirmek isteyen Sancaktepeli çiftler, evlilik ve aile seminerine katıldı. Kimisi nikah için gün almış, kimisi eşyalarını tamamlamak üzere olan evlilik arifesindeki nişanlı çiftler, Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin “Mutlu Evler” projesi kapsamında düzenlenen evlilik semineriyle, geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirecek, mutlu ailelerin temellerini atacak eğitimde bir araya geldi.

Sancaktepe Belediye’si Kadın Koordinasyon Merkezi“Mutlu Evler” projesi kapsamında 11-12 Şubat günleri evlilik semineri düzenledi. Seminerlere yoğun bir ilginin olduğu gözlendi.

Cumartesi günü iki oturum şeklinde gerçekleşen seminerin ilk eğitimcisi olan Yazar Seyhan Büyükcoşkun “Mutlu Evlilik ve Sağlıklı Ailenin Prensipleri” konusunu işledi.‘Evlilikle beraber yaşamayı öğrenmek yeni bir lisanı öğrenmek gibidir’ diyen Büyükcoşkun, ustalık için biraz egzersiz ve çokça çaba göstermek şartının da gerekliliğini vurguladı. Evlilikte her iki cinsiyetin de farklı istekleri olduğunu vurgulayan Büyükcoşkun; sevginin emek istediğini ve bunun için özen, bakım ve zaman vererek bu olguyu canlandırabileceğimizi ifade etti. Eğitimin ikinci bölümünde Yazar Nejla Koytak ‘Kendini Tanıma ve Duyguları Yönetme’ konusunu çiftlerimize anlattı. Koytak; “Duyguların altında yatan nedenleri fark etmek ve bu duyguların ilişkilerimizi zora sokmaması için nedenini sorgulamamız ve tanımamız gerekir diyerek eğitimi tamamladı.

12 Şubat Pazar günü ilk eğitimcisi Editör Fahrünnisa Erdem, konusu ise “İletişim Sanatı ve Aile İçi İletişim” oldu. Erdem, iletişimin bir sanat olduğu noktasına da değindi. “Sağlıklı iletişim kurabilmek için çiftler bilgileri birbirlerine doğru aktarmalı ve bu bilgileri iyi anlamalıdırlar” dedi.Eğitimin ikinci bölümünde Psikolog Yasemin Uçal; ‘Mutlu ve Huzurlu Evliliğin Psikolojik Dinamikleri’ konusunu çiftlerimize anlattı. Mutlu ve huzurlu bir evlilik için ailede bir düzen olması gerektiğini ve bunun da karşılıklı sevgi, saygı, anlayış çerçevesi içerisinde sürdürebileceği üzerinde duran Uçal; gerçeklik üzerine kurulan evlilikler mutlu ve sağlıklı olur ifadesini kullandı.Evlilikte cinsellik ve ekonomik durum gibi dinamikler iyi giderse evlilik de iyi gider şeklinde konuşan Uçal, ‘ilişkilerde çiftlerin birbirlerine karşılıklı adım atarak gelmeleri gerekir’ dedi.

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezinde büyük ilgi gören eğitim seminerlerine interaktif şekilde geçti.Kadın Koordinasyon Merkezi evlilik, aile ve iletişime dair gerçekleştirmiş olduğu birbirinden güzel seminer ve söyleşi programlarına devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17