CHP'li belediyeden büyük başarı!

CHP'li belediyeden büyük başarı!

CHP'li Sarıyer Belediyesi, mikrokredinin kurucusu olan Nobel Ödüllü Bangladeşli Profesör Muhammed Yunus'u, kökü dışarıda Rotaryenlerle bir araya getirdi. CHP'li belediyenin Rotary Kulübü ile Yunus'u bir araya getirdiği projeye eski AK Parti Milletvekili Aziz Akgül de destek veriyor.

Rotary Sarıyer Mikrokredi Şubesi, mikrokredinin kurucusu ve 2006 Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus'un katıldığı törenle açıldı.

Rotary 2420. Bölge Federasyonu'nun Sarıyer Belediyesi ile projelendirdiği Rotary Sarıyer Mikrokredi Şubesi'nin açılış töreni, Management Centre Türkiye (MCT) tarafından düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi'ne konuk olan Mikrokredi mucidi Muhammed Yunus'un katılımıyla gerçekleşti.

Sarıyer Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Genç, UR 2420. Bölge Guvernörü Fatih R. Saraçoğlu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Darülacaze Vakfı Başkanı Yakut Irmak Özden ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Osman Taşlıca'nın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde kadın girişimcilere çekleri de verildi.

Açılış töreninde söz alan Proje Koordinatörü Osman Taşlıca, konuşmasına Mikrokredi'nin dünyadaki öncüsü Muhammed Yunus'un Türkiye'ye gelmesine önayak olan Management Center of Turkey (MCT)'ye teşekkür ederek başladı. “165 ülkede 600 milyon aileye dokunan Mikrokredi, ülkemizde de TİSVA sayesinde 55 bin kadına ulaştı.” diyen Taşlıca, Mikrokredi sisteminin kredi vereceği kişiyi ayağına çağıran değil, onların ayağına giden bir sistem olduğunu dile getirdi ve “Mikrokredi ile kişiye yemesi için bir balık vermezsiniz. Onlara nasıl balık tutacağını da söylemezsiniz. Bunların ötesinde, onların balık tutmak için bir ağ, bir kayık kiralamasını veya satın almasını sağlarsınız.” dedi.

“Kendimize hep yeni hedefler koyarak projemizi büyütüyoruz”

2420. Rotary Bölge Guvernörü Fatih R. Saraçoğlu, konuşmasına iş birliği için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür ederek başladı. Saraçoğlu, “Darülaceze Vakfı ve TİSVA iş birliği ile yürüttüğümüz Mikrokredi Projesi'nde Rotary olarak öncelikle hedefimiz iki şubeydi, bu sayıyı üçe çıkardık. Yeni hedefimiz dördüncü şubeyi açmak. 1000 kadına mikrokredi dağıtmayı hedeflemiştik, 1200 kadına ulaştık. Hedeflerimize ulaşmakla yetinmiyor, kendimize hep yeni hedefler koyarak projemizde ilerliyoruz.”dedi. Saraçoğlu ayrıca “Sarıyer Belediye Başkanımıza bize bu konuda gösterdiği destek ve sağladığı fırsatlar için teşekkür ediyorum. Biz Mikrokredi ile ihtiyaç sahibi kadınlarımıza sadece fon sağlamayacağız, 46 hafta boyunca onlara girişimcilik tecrübeleri de aktaracağız, onların hayata tutunmasını sağlayacağız.” dedi.

ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ: “Rotary'nin yaptığını ben yapamazdım”

Projenin sahada uygulanmasına destek verecek olan ve Mikrokredi'nin Türkiye genelinde 55 bin kadına ulaşmasını sağlayan TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül (22. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili), konuşmasında Mikrokredi'nin Türkiye serüvenini anlattı ve “Rotary mikrokrediye ciddi bir destek veriyor. Rotary ailesiyle yaptığımız çalışmalarla proje Türkiye'de önemli bir noktaya geldi. Rotary'nin yaptığını ben yapamazdım.” dedi.

“Mikrokredi Projesi toplumcu belediyecilik anlayışımızla bire bir örtüşüyor”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında; göreve geldikleri günden itibaren çağdaş, sürdürülebilir yeni bir yerel yönetim anlayışı oluşturmaya çalıştıklarını, bu yönetim anlayışının temel prensibinin de insanı yaşama katmak olduğunu söyledi. Sarıyer Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine özel bir önem verdiklerini belirten Genç, “Bu kapsamda alt sosyo ekonomik gruplara mensup kadınların güçlendirilmesini toplumcu belediyecilik anlayışının bir parçası olarak görüyoruz. Bölgemizdeki kadınların Rotary ve TİSVA iş birliğiyle sunacağımız mikrokredi fırsatları ile kendi yaşamlarının patronları olmaları konusunda destekleyeceğiz. Bu bakımdan Mikrokredi Projesi bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı.” dedi.

“Mikrokredi, Türkiye'de olgunlaşma sürecini yaşıyor”

1976 yılında ülkesinde küçük kredilerin yoksul bir insanın hayatında yaratacağı farkı keşfederek “Mikrokredi” sistemini kuran ve bu çalışmayla ekonomi alanında 2006 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Muhammed Yunus ise mikrokredi fikrini, nasıl ortaya çıktığını, kendi cebinden düşük miktarda kredi vererek başlattığı bu hareketin nasıl kurumsallaştığını anlattı. Yunus, “Türkiye'deki mikrokredi programı deneysel bir süreçte değil artık, olgunlaşma sürecini yaşıyor. Ben, Türkiye'nin mikrokredi konusunda gösterdiği gelişmeleri her yerde anlatıyorum. Başka ülkelerde mikrokrediye karşı bu denli bir çaba görmedim. Türkiye'nin mikrokrediye olan ilgisi için teşekkür ediyorum.” dedi.

Habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17