Emekli Maaşına Zam Yapıldı!

TBMM Çalışma Komisyonu, emekli maaşlarının intibakını düzenleyen Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıyı benimsedi.

Emekli Maaşına Zam Yapıldı!

TBMM Çalışma Komisyonu, emekli maaşlarının intibakını düzenleyen Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıyı benimsedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve ''intibak'' tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısını, ''tali'' komisyon sıfatıyla benimsedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl başkanlığında toplanan komisyon, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapan kanun tasarısını ele aldı.

Komisyona bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Vekili Cevdet Ceylan, düzenlemenin, ''zam'' olmadığını ifade etti. Ceylan, tasarıyla, 2000'den önce emekli olan yaklaşık 2 milyon 700 bin SSK emeklisinin aylıklarının, belirlenen yönteme göre yeniden hesaplanması, gelişme hızından pay almasının sağlandığını söyledi.

Ceylan, 2 milyon 743 bin kişinin yüzde 70'inin yapılan düzenlemeden yararlandığını, yüzde 70'inin aylıklarında 1 lira ile 322 lira arasında artışlar olduğunu bildirdi. Ceylan, yıllık maliyetin 2011 rakamlarıyla ek ödeme hariç 2 milyon 440 bin lira olduğunu söyledi.

Ceylan, düzenlemeden, 2002 nisan ile haziran sonuna kadar Bağ-Kur emeklisi olan 12 bin 186 kişinin de intibak düzenlemesi kapsamına alındığını anlattı. Ceylan, bu kesimin aylıklarında da basamaklarına göre bir artış gerçekleşeceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17