İlhan Güzelgün "Yoksul Şehit Ailelerinin elektrik, su, doğalgaz, ve telefon giderlerini İl Özel İdare karşılasın"

Kısa süre önce CHP'den DSP'ye geçen İlhan...

İlhan Güzelgün

Kısa süre önce CHP'den DSP'ye geçen İlhan GÜZELGÜN, Kartal'da sessiz sedasız siyaset yapan DSP'nin fitilini adeta ateşledi. Önümüzde ki yerel seçimlerde yerel seçimlerde destan yazacaklarını belirten GÜZELGÜN, Kartal DSP'nin hızla örgütlenmesi için var gücüyle çalışıyor.

İstanbul İl Genel Meclisinde DSP grup sözcülüğüne getirilen İlhan GÜZELGÜN yaptığı konuşmalarla meclisin gündemine oturdu.

ŞEHİT AİLELERİNİ SAVUNDU

İl Genel meclisinde gündem dışı söz alan DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan GÜZELGÜN "Durumu iyi olmayan şehit ailelerinin elektrik, su, doğalgaz ve telefon giderlerini İstanbul İl Özel İdare karşılamalı" diyerek meclise soru önergesi verdi.

ERMENİ SOYKIRIMI YASASINI MECLİSE TAŞIDI

GÜZELGÜN "Fransa Ermeni Soykırımı yasa tasarısı 23 Ocak 2012'de Fransız Senatosunda görüşülecektir. Tasarı ile yabancı bir toprakta yaklaşık bir asır once yaşanmış tarihi olaylar "soykırım" olarak tanımlanıyor ve soykırıma karşı çıkanların cezalandırılması öngörülüyor. Tarihi gerçekleri çarpıtan tasarı bir yandan da ifade ozgürlüğünü zedelemektedir.

Geçmişte yaşanan olaylar siyasetciler değil tarihciler tarafından değerlendirilmelidir. Eski Adalet Bakanı ve Anayasa Konseyi eski başkanı Robert Badinter, Le Monde gazetesine verdiği röportajda "Bu yasa açık şekilde Fransa Anayasasına aykırıdır ifadesini kullandı ve Fransız Anayasasının düşünce ve ifade özgürlüğüne tarn destek verdiğini, bu yasanın bu özgürlüklerin kapsamını daralttığını savundu. Badinter,: Bu girişim Sarkozy'nin seçim operasyonudur. Fırsatçılıktır. Bu bir utançtır. Ama sorumlusu Sarkozy'dir" dedi.

22 Aralık 2011 tarihinde Fransa Parlamentosunda 577 milletvekilinden sadece 55?inin katılımıyla oylanan ve 38 evet ile kabul edilen Ermeni Soykırım inkar tasarısı Sarkozy'ye yakın. isimler arasında bile geniş bir muhalif kitle yaratmıştır. Fransa Dış işleri Bakanı Alain Juppe'nin bu yasanın büyük sorumsuzluk olacağı konusunda telkinde bulunduğu ve Bakanlar tarafindan acık açık "Bu aptal bir yasadır, bunun çok ciddi diplomatik ve ekonomik sonuçları olacaktır." denilerek uyarıda bulunulduğu belirtiliyor.

Esas itibariyle askeri bir güvenlik gereksinimden dogan tehcir (göç ettirme), savaşı koşullannda gerçekleşmiştir.

1914-1915 yıllannda 1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı sınırları içinde yaşayan Ermenilerin silahlı ayaklanması ve Rusların yanında savaşa katılmalan sonucunda askeri gereklilik olarak, Osmanlı ordusunun güvenliği açısınndan tehcir uygulaması kararı alınmıstır. Bu zaman diliminde yaşamını yitiren Müslüman Türk-Kürt sayısının sadece Van'da on binlerle ifade edildği unululmamalıdır.

Eğer bu tasarı 23 Ocak 2012 de Fransız Senatosunda kabul edilirse hukuki değil gerçekten siyasi bir karar olacak ve şayet tasan kabul cdilirse Türk-Fransız ilişkileri olumsuz etkilenecektir.

Türk - Fransız ilişkilerinde ciddi bir vara açılmadan Turkiye Cumhuriyeti hızlı bir şekilde harekete geçmeli ve Fransız Senatosunda bu yasanın reddini sağlayacak önlemleri almalıdır." Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17