" />

Sancaktepe Belediyesi, “Mutlu Evler” projesi ile “Ebeveyn Yaşam Okulu” sertifikalarını aldılar

Sancaktepe Belediyesi,  “Mutlu Evler” projesi ile “Ebeveyn Yaşam Okulu” sertifikalarını aldılar

Sancaktepe Belediyesi,  “Mutlu Evler” projesi ile evlilik,  sağlıklı aile ilişkileri, güçlü aile bağları ve huzurlu bir toplumu oluşmasına katkı sağlamak amacıyla üç aydır “Ebeveyn Yaşam Okulu” adı altında çalışmalarını yürüttüğü eğitim seminerlerine katılan 100 hanıma sertifikalarını verdi.

Toplumumuzda insani değerlerin yıpranmasından kaynaklanan ekonomik, sosyal, psikolojik, ahlaki ve ilişkisel sorunlar gün geçtikçe yaygınlaşarak, karmaşık hale geldiğini gören Sancaktepe Belediyesi, “Ebeveyn Yaşam Okulu” adıyla bir süredir uygulamaya başlattığı projeyi tamamladı. Programı uygulamada gerekçe olarak ise, hızla artan boşanmalar, eşler arasında sürüp giden geçimsizlikler, her gün medyada görülen ürkütücü düzeylere varan aile içi şiddet gibi olgular, toplumun yapı taşı olan aile kurumunu tehdit eder hale gelmesi gibi çok önemli konular gösterildi. Ayrıca aile, çocuklarına hayatın zor şartlarına rağmen ayakta kalabilmelerini sağlayan temel enerjiyi, sevgi ve şefkatin verildiği bir ortam yerine, onların ruhlarında boşluklar oluşturan bir dünya sunduğu tespitiyle, buna yol açan ana nedenin, çoğu kez, ailenin mimarları olan ana-babaların,  rollerinin yeterli düzeyde bilgi ve birikim sahibi olmaması, çalışmayı daha da önemli hale getirdi.

Sancaktepe Belediyesi sosyal projeler kapsamında gerçekleştirdiği  “Ebeveyn Yaşam Okulu “ çalışmasını eğitimci rehber hocaların 8 ayrı alanda konu anlatımı ile gerçekleştirdi.  Üç ay sonunda programa katılan

hanımlara düzenlenen törenle 10 Şubat Cuma günü sertifikaları verildi. Tören katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı konuşmada, “Toplumun temelini temsil eden aileyi, korumak ve güçlendirmek gerekiyor. Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden güçlü ailelerin oluşmasını sağlamak bizim en temel görevlerimiz arsında yer alıyor. Ailelerin özellikle günümüz modern hayatında yalnız kaldığını görerek, ailenin yaşadığı fiziki ortam ve onu etkileyen tüm etkenleri de içine alıyor. Bu yüzden ‘Mutlu evlere giden yol mutlu mahalleden geçer’ diyoruz” şeklinde konuştu. Daha sonra programa katılan tüm hanımlara sertifikaları verildi.

İyi bir eğitim ve donanımın ailede oluşabilmesi için ‘Mutlu Evler Mutlu Mahallelerde Oluşur’ diyerek geniş kapsamlı bir çalışmaları yürüten Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, ‘Ailenin fiziki yaşam yeri mahalledir’ düşüncesi ile de, mahallede bulunan tüm dernek ve kurumları içine alan paylaşımcı, eğitici, değer ve saygı odaklı bir proje gerçekleştirilmeyi hedeflemiş bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17