Evliya Çelebi Gezi Kulübü 60 Genci İslami Eserler Müzesini Gezdirdi

Evliya Çelebi Gezi Kulübü 60 Genci İslami Eserler Müzesini Gezdirdi

Sancaktepeli Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “ Genç Bilim -Sanat Noktaları”nın kulüpleri arasında bulunan “ Evliya Çelebi Gezi Kulübü” nün düzenlediği gezide gençler önce İstanbul Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ardından da Sultanahmet’teki Türk-İslam Eserleri Müzesi’ni gezdiler.

 “Evliya Çelebi Gençlik Kulübü” nün 10 Ocak Perşembe günü düzenlediği geziye 60 genç katıldı. Rehber eşliğinde geziye katılan Sancaktepeli gençlerle ilk olarak Topkapı’da bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne gidildi. Üç boyutlu görselliğin yer aldığı müzede öğrenciler hayranlıklarını gizleyemediler. Kendi aralarında fotoğraf çekerken tarihin eşsiz görselliğini arka plan olarak kullanmayı ihmal etmediler.

İstanbul’un fethe açılan kapısında, Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısında bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezen gençler, İstanbul'un fethine adeta yeniden tanık oldular ve İstanbul surlarından şehre giriliş anını neredeyse aynen yaşadılar. Yapılış tekniği gereği müze insana, kapalı bir mekâna girildiği halde üç boyutlu dış mekâna çıkılmış duygusunu yaşatıyor. 

Sancaktepeli gençler daha sonra Türk ve İslam Erserleri Müzesi’ni gezdiler. Türk ve İslam eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi olma özelliğini taşıyan Türk İslam Eserleri Müzesi,  9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki Müslüman bilginler tarafından icat edilmiş eserlerini içinde barındırıyor. Gençler ayrıca çeşitli bilim ve teknoloji aletlerinin sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni de ziyaret ettiler. 

Rehber hocalar eşliğinde düzenlenen geziye katılan gençler, müzeden çok etkilendiklerini tarihimizden bu kadar çok eserle dolu bu yerin diğer müzelere kıyasla çok da ünlü olmamasına çok şaşırdıklarını belirterek,  “Türk tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenler buraya mutlaka uğramalı, bir birinden etkileyici eserler gerçekten özümüzü, ülkemizi tanımamıza yardımcı oluyor. Ayrıca tarihimize bizim kadar güçlü olmayan ama bizden daha ilgili olan diğer ülkeler kadar sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor” şeklinde açılmalarda bulundular. Buradaki eserleri inceleyen gençler geziden büyük keyif aldıklarını da belirttiler.

Sancaktepe’den geziye katılan gençler, duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra geziyi tertipleyen  “Evliya Çelebi Gezi Kulübü” ne teşekkür ettiler. Bu tarz gezilerin çok yararlı olduğunu, devamının olmasını gerektiğini belirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2011, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17