Başbakan Binali Yıldırım Sancaktepe'de

Sancaktepe, Başbakan Binali Yıldırım'ı ağırlayacak.

Başbakan Binali Yıldırım Sancaktepe'de

Başbakan Binali Yıldırım Sancaktepe'de 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışını yapacak.

1915 ÇANAKKALE PANORAMA ve MUHSİN YAZICIOĞLU Şehitlik Parkı, Sayın BAŞBAKANIMIZIN teşrifleriyle Cuma günü saat 13.45 de açılıyor. 

Çanakkale, bağrında yatan on binlerce şehidimizle bir onur, gurur, şeref ve hürriyet abidesi... Çanakkale; ‘Vatan Sevgisi’, ‘Millet Sevgisi’, ‘Bayrak Sevgisi’…

Çanakkale; bütün dünyanın imkansız gördüğü şeyi imanla ve kanla başaranların bizlere bıraktığı bir miras ve bizlerin de gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir emanet...


Bu duygu ve düşüncelerle harekete geçen Sancaktepe Belediyesi; gelecek nesillerimize Çanakkale’nin ne demek olduğunu anlatmak, o ruhun öneminden bahsetmek ve onlara o ruhu aşılamak amacıyla kalıcı bir eseri Sancaktepe’de hayata geçiriyor.

Türkiye’de İlk ve Tek!

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip proje; 2 ana bölümden oluşuyor:
• Minia Çanakkale
•Çanakkale Müzesi

Girişinde 60 araçlık bir otoparkı bulunan Panorama Çanakkale’de;
Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer / olay / kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri olacak. Bu maketler sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanacak. Alanın Çanakkale Haritası şeklinde tasarlanan orta bölümünde, Çanakkale Boğazı’nı temsil eden bir havuz, havuzun dibinde ise temsili batık ve gemiler bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 00:12

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17