1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı hizmete açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım Sancaktepe Belediyesi tarafından yaptırılan “1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı'nı” törenle hizmete açtı.

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler Parkı hizmete açıldı.
banner46

1 Aralık Cuma günü gerçekleşen açılışta Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Çanakkale’de aziz vatanımızı bize emanet etmek için şehadete koşan tüm ecdadımıza ve anadolunun yiğit insanı, değerli dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, açılışını gerçekleştirdiği 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı’nın tarihi değerlerimizi hatırlamamıza vesile olacağını belirtti.

Hükümet olarak gerçekleştirdikleri yatırımların altını çizen Yıldırım, “Hükümet olarak amacımız, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürmek ve insanlarımızın yüzünü güldürmek. Bu amaçla Türkiye’yi 15 yıldır dev yatırımlarla buluşturduk.” dedi. Dünyada 9 yılda yapılan 10 büyük projenin 6’sının Türkiye tarafından yapıldığını belirten Yıldırım, bu başarıların mimarının, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Açılışa katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise,“Şuanda buranın metrosu gündemde, inşallah kısa zamanda Ümraniye’ye kadar açıyoruz. Dünyada henüz çok az ülkede var ama Türkiye’de ilk defa sürücüsüz metro bu güzergahın olacak. Önce Ümraniye’ye kadar açıyoruz. Devamında inşallah buranın metrosu İstanbul’un diğer yerlerinden daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

“Omuz omuza Sancaktepe’yi İstanbul’un en güzel yerlerinden biri yapacağız”diyen Başkan Uysal, “Gerçekten Sancaktepe’nin ismine yakışır bir park oldu. Tebrik ediyorum ilçe belediye başkanımızı. İnşallah ilçe belediye başkanımızla birlikte omuz omuza Sancaktepe’yi İstanbul’un en güzel yerlerinden biri yapacağız. Bu konuda hep beraber çalışacağız daha güzelini yapacağız” dedi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanımız İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada “

”Bugün çok anlamlı bir eserin açılışını yapacağız. 2016’nın 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferinin 101’inci yıl dönümünde bu eserin temelini atmıştık. Allah nasip eyledi,20 ay sonrada açılışı gerçekleştiriyoruz. Çanakkale geçilmez dedik 253 bin şehit verdik. İşte o büyük destanı gönüllerde yaşatmak, gelecek kuşaklarla tanıştırmak adına bu anlamlı eseri inşa ettik. Bu topraklarda asırlarca devlet geleneğine sahip olan büyük bir ecdadın torunlarıyız. Şuanda denizlerin ötesinde okyanusların ötesinde devletimiz ve milletimizin istikbaline kurulan kumpasları çökertmenin tek yolu Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmak. Anadolu’nun hiç bir karış toprağına düşmanın kirli ayakları dokunamayacak. O gün 253 bin şehit verdik. Bugün 80 milyon bu vatan için devlet için ay yıldızlı bayrak için, özgürlük için, istiklal için her zaman hazırız. Vatana, bayrağa canımız feda olsun diyoruz"diye konuştu.

“Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması”
Başkan Erdem,“Bu eser bir tarafıyla Çanakkale’deki şehitliğin küçültülmüş hali oradaki tüm şehitlik abideleri burada mevcut. Ayrıca müze var içerisinde ve yine 18 metre yüksekliğinde 22 metre çapında da Türkiye’nin ilk Çanakkale panoraması var. İnşallah 365 gün burası halkımıza gençlerimize,öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet verecek. Bu eserin adını da şehitlik parkımıza da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını vererek, hem onu rahmetle anıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu da iyi bir Osmanlı çocuğuydu. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardındam 1915 Çanakkale Şanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitler parkı kurdela kesiminin ardından hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 00:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17