Kartal Belediyesi, CHP İmar Komisyonu Başkanının babasının inşaatına göz mü yumdu?

Kartal Belediyesi o inşaata göz mü yumdu?

Kartal Belediyesi, CHP İmar Komisyonu Başkanının babasının inşaatına göz mü yumdu?
Küçücük inşaatlara kanunları ve yönetmeliği harfiyen uygulayan ve çekme mesafelerini uygulatan Kartal Belediyesi, Kartal’ın merkezinde bulunan devasa inşaatta iddia edilen kanunsuzluklara göz mü yumdu? Göz yumuldu ise neden ve niçin yumuldu?

CHP’li Kartal Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Yücel Süslü’nün babasının ortaklarından olduğu Türev Yıldız İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı Yukarı Mahalle’de bulunan 1317 ada, 81 parsel nolu inşaatta kanunsuzluklar olduğu ve yönetmeliğin çiğnendiği iddia edildi.

5 er metre çekme yapılmadan, sokaklara sıfır otopark!
1317 ada, 81 parsel inşaatta; otopark yönetmeliğinin çiğnendiği ve çekme mesafelerine uyulmadığı iddiaları üzerine, otoparkın direk sokağa açıldığını ve sokaklara sıfır yapıldığını fotoğrafladık. Oysaki Otopark yönetmeliği Genel Esaslar Madde-4 b) Binaların, imar planı ve mevzuat hükümlerine göre belirlenen ön ve yan bahçe mesafeleri, otopark olarak kullanılamaz” diye belirtilmiştir.

Her Katta 3.60 metre kare!

8 Eylül tarihli Planlı Alanlar Tip Yönetmeliği 8. Maddenin çiğnendiği iddia edilmiştir. 8. Madde nin 4. bendinde yangın güvenlik hollerinin 6 metre kare olduğu belirtilirken, 1317 ada, 81 parsel nolu inşaatın projesinde 9.60 metre kare yapılarak yönetmeliğin çiğnendiği iddia edildi. Böylelikle her katta 3.60 metre kare fazla alanın olduğu da iddialar arasında. 17 kat x 3.60 metre kare = 61.20 metre kare yapmakta.

Babamın inşaatı, beni ilgilendirmez!
Konu hakkında etik gazetecilik gereği Kartal Belediyesi’ne fax çekip iddiaların doğru olup olmadığını sorduk. Gazetemize Cevap verilmedi. CHP Kartal Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Yücel Süslü'nün babası olan ve Türev Yıldız inşaat’ın ortağı olan Hasan Süslü’ye inşaatla ilgili iddiaları sorduk. Hasan Süslü, İnşaatlarında her şeyin doğru yapıldığını ve hiç bir kanunsuzluk olmadığını belirterek iddiaları yalanladı. Kartal Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Meclis üyesi Yücel Süslü’ye, babasının ortaklarından olduğu inşaatta kanunsuzluklar olduğunun iddia edildiğini ve cevaplamasını rica ettik. Yücel Süslü “Babamın inşaatı olabilir, beni ilgilendirmez! Benimle bir alakası yok! Şahsımla ilgili haber yaparsanız kanunen haklarımı ararım.” dedi.

Kamu görevimiz gereği inşaatla ilgili diğer iddiaları araştırıyoruz. Bizi izlemeye devam ediniz...

Not: İddialara muhatapları belgeleriyle cevap verdikleri takdirde kamuoyunu ve siz okurlarımız aydınlatmak için gazetemizde yayımlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 18:24

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17