32. Avrasya Maratonu’na Sancaktepeli Genç ve Yaşlılar da katıldı

32. Avrasya Maratonu’na Sancaktepeli Genç ve Yaşlılar da katıldı

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 32.'si koşulan kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü yapıldı. Sancaktepe Belediyesi öğrenci ve yaşlılardan oluşan kalabalık bir grupla koşuya katıldı.

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu 17 ekim pazar saat 09:00'da profesyonel etabı Asya'dan Avrupa'ya yapılan koşunun startı Kadir Topbaş tarafından verildi. 15 kilometrelik Avrasya Maratonu için 100 bin kişinin katılırken, Türkiye ve Dünya'dan toplam 8000 atlet katıldı.

 

Öğrenciler Belediye araçları ile taşındı

 Sabah erken saatlerde, yağmurlu günlerin ardından güneşli, pırıl pırıl bir İstanbul havasında gerçekleşen koşuya Sancaktepe belediyesi ücretsiz olarak tahsisi ettiği araçlarla 400 genci koşunun başladığı Altunizade’ye taşıdı.   Formalarını giymiş, Sancaktepeli gençler halk koşusuna katılmanın heyecanını yaşadı. Çocukların ellerinde balonlar, Türk bayrakları ile tam bir şölen, güzel bir bayram havası yaşadı.

 Avrasya Maratonu ve halk koşusuna her zamankinden daha görkemli, daha kalabalık katılım olması Sancaktepeliler’in ayrıca şanslı olduğunun göstergesi idi. Boğaziçi Köprüsü üzerini boydan boya kaplayan kalabalığın hareketi köprüyü bir beşik gibi salladı. Bazı Sancaktepeli gençler tedirgin olurken, o anı kendilerinden uzakta bulunan aile ve yakınlarına anlattıkları görüldü.   Renkli görüntüler yaşandığı köprüden Boğaz manzarasını izleyip bol bol fotoğraf çektirdi. Gençler koşuya katılmalarını sağlayan sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkür ettiler.

Sancaktepeli yaşlılar köprüden yürüme heyecanını yaşadı

 Bu yıl yüz bin civarında katılımcının olduğu koşuya tüm Türkiye'nin sivil toplumu köprüden geçerek kıtalararası yolculuk yaptı. Yüzlerce dernek, vakıf, üniversite, şirket bu yürüyüşte yerini aldı. 7'den 77'ye katılımla gerçekleşen koşuda, çok sayıda turist de yer alırken, il dışından da gelenlerin olduğu görüldü. Köprü, 3,5 saatlik sürede çeşitli sosyal etkinliklerin merkezi oldu.  Sancaktepe Belediyesi bu yıl ilginç bir organizasyona daha imza attı. İlçe genelinde yaşlılara yönelik yaptığı çalışmalara bu sefer farklı bir boyut katarak yürüyüşe katılmak isteyen yaklaşık 250 yaşlıyı halk yürüyüşü için taşıdı. Köprü üstünden manzarayı seyreden yaşlılar dünya gözü ile çok özel bir günde bu güzelliği görmenin mutluluğunu yaşadılar. Başkan İsmail Erdem’in kendileri ile beraber olmasının onur ve gurur verici olduğunu belirten Sancaktepeliler başkana böyle bir koşuya kendilerini taşıdığı için çok mutlu olduklarını belirti.  

Başkan Erdem’e “Yaşlı Hakları Elçisi” Sertifikası verildi.

 Altunizade köprüsünün gerisinde saat 09.30'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun verdiği startla başlayan 8 kilometrelik Halk Koşusu'nda yer alanlar, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra, Beşiktaş'a inip sahil yolunu izleyerek koşuyu Fiyapı İnönü Stadı'nın yanındaki bitiş noktasında tamamladı. Boğaz köprüsündeki koşuya Başkan Yarımcıları, Birim Müdürleri ve Sancaktepeliler ile katılan Belediye Başkan’ı İsmail Erdem’e “World Aging Council- Dünya Yaşlanma Konseyi” ilçe genelinde yaşlılara gösterdiği duyarlılık ve sosyal sorumluluk projeleri ile “Yaşlı Hakları Elçisi “sertifikasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile beraber aldı.   Başkan Erdem, koşuya katılıma konusunda yaptığı konuşma; "Sancaktepe her alanda hep ileri koşuyor. Dünya İstanbul'u takip ediyor. Sancaktepeli de İstanbul’un bir parçası olduğunu gösteriyor.  İstanbul sağlıklı bir yaşam, barış, hoşgörü için koşuyor. Bizde o yüzden buradayız. " dedi.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu sonunda tüm Sancaktepeliler belediyenin kendilerine tahsis ettiği  araçlarla evlerine dönüş yaptılar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2010, 05:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17