Pendik Belediyesi ISO 27001’e sahip ilk belediye

Pendik Belediyesi ISO 27001’e sahip ilk belediye

Pendik Belediyesi Türkiye’de  sadece 18 kuruluşun sahip olduğu ISO 27001 sertifikasını almaya hak kazanan ilk belediye oldu. Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) gereksinimlerini tanımlayan tek ‘Uluslararası denetlenebilir standart’ anlamına gelen ISO 27001 ile Pendik Belediyesi, bilgi güvenliği konusunda uluslararası standartlara sahip olmuş oldu.  

 Pendik Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi ile yürütülen İSMEP projesi kapsamında Bilgi ve teknoloji arenasında, tüm dünyada kabul görmüş en saygın sertifika olan ISO 27001’i almaya hak kazandı. Dünyada sadece 2 bin kuruluşa verilen sertifika, Türkiye’de aralarında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sabancı Holding gibi kuruluşların da yer aldığı 18 firmada bulunuyor.

 ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Ne Kazandırır?

 ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kuruluşun hangi bilgi varlıklarına sahip olduğunu ve değerinin farkına varmasını sağlar. Kuracağı kontroller ile koruma metotlarını belirler ve uygulayarak korur. İş sürekliliğini sağlar, olası bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olur. Bilgiye yetkisiz kişilerin erişimi engellenmiş olur. Kurum Bilgi güvenliği konusunda risklerini tespit etmiş olur ve bu riskleri yönetmeye başlar. Bilgi İşlem Müdürlüğü çalışanlarının yoğun çabası sonucu Pendik Belediyesi, olası bir felaket anında iş sürekliliğini sağladığını, risklerini yönetebildiğini, sahip olduğu varlıkların değerinin farkında olduğunu ve bilgiye yetkisiz kişilerin erişiminin engellenmesi ile ilgili tedbirleri aldığını ispatlamış oldu.

 Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ISO 27001 belgesini Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2010, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17